Nespresso introduceert nieuwe Grand Cru: ‘Bukeela ka Ethiopia’

21-01-2014 \\ Innofood nieuws

  

Nespresso experts selecteren iconisch koffieland voor nieuwste grand cru
  

Frisse bloemachtige Bukeela ka Ethiopia – Eerste Afrikaanse Pure Origin Lungo
  

Amsterdam – De experts van Nespresso stelden in de oudste koffieregio ter wereld een unieke grand cru samen. Nespresso presenteert met trots de Bukeela ka Ethiopia. Deze nieuwe Grand Cru brengt de bloemrijke aroma’s van Ethiopië tot leven in de eerste Lungo uit de Pure Origin reeks.
In de Bukeela ka Ethiopia komen sublieme kwaliteit en koffiegeschiedenis samen, aanleiding voor Nespresso om de kennis van koffie en koffiegeschiedenis van Nederland te onderzoeken. Hieruit blijkt dat de Nederlander behoefte heeft aan koffiekennis, maar dat deze naar eigen mening ver achterblijft. Daarom wil Nespresso met Bukeela ka Ethiopia ook het grotere verhaal over koffie vertellen.
  

Koffie-experts van Nespresso hebben gezocht naar een samenstelling die kenmerkend is voor de wilde, fleurige Ethiopische koffie. De Bukeela ka Ethiopia dankt zijn frisse en lichte karakter aan een blend van twee Ethiopische arabica’s. Door middel van de split-roasting techniek is Nespresso in staat om de bloemrijke aroma’s, zoals jasmijn, witte lelie en oranje bloesem, samen te laten komen met de ongetemde tonen van muskus en hout.

De Bukeela ka Ethiopia is na de introductie van de intense koffies afgelopen zomer een mildere toevoeging aan het assortiment van Nespresso. De Grand Cru heeft een intensiteit van 3 en is als Lungo een zeer toegankelijke koffie. Geserveerd met een scheutje melk komen subtiele karameltonen naar voren en als Latte Macchiato geeft de Bukeela ka Ethiopia accenten van koekjes en karamel.

Ethiopië, de bakermat van de koffie
Weinig landen zijn zo gekleurd door de geschiedenis van koffie als Ethiopië. ‘Buna’ speelt al sinds de 10e eeuw een centrale rol in het sociale leven en het Oost-Afrikaanse land herbergt meer dan 10.000 verschillende koffiesoorten. Bukeela ka Ethiopia is de eerste Grand Cru die afkomstig is uit één gebied in Afrika. Hiermee onderstreept Nespresso haar inzet voor het verder uitbouwen van het AAA Sustainable Quality™ programma.

Als eerbetoon refereert Nespresso naar Ethiopië in naamgeving en design van de Bukeela ka Ethiopia. De koperkleuren van de capsule staan voor de tonen van de Afrikaanse aarde, terwijl ‘Bukeela’ in de belangrijkste economische taal van Ethiopië ‘boon’ betekent.

Kennis van koffie en koffiegeschiedenis van Nederland
De rijke koffiegeschiedenis van Ethiopië was voor Nespresso aanleiding om de kennis van koffie en koffiegeschiedenis van Nederland te onderzoeken. Want wat is de koffiekennis van het land waar 150 liter koffie per persoon per jaar gedronken wordt?

Onderzoek dat Marketresponse uitvoerde in opdracht van Nespresso laat zien dat 79% van de Nederlanders de kwaliteit van zijn of haar eten en drinken belangrijk vindt en meer dan 51% zich steeds meer bewust is van de ingrediënten. 44% van hen wil weten waar de koffie vandaan komt en ruim 74% zegt het direct te proeven als koffie vers is.

Gemiddeld geven Nederlanders hun koffiekennis een 5,8. Zodra ze echter meer horen over de oorsprong van koffie geven zij hun koffiekennis een 4,7. Slechts 35% van de Nederlanders geeft zichzelf dan een voldoende.

Resultaten uit dit onderzoek zijn voor Nespresso aanleiding om samen met de introductie van de Pure Origin uit het land van koffie meer over de herkomst, selectie en productie van koffie te vertellen. De Bukeela ka Ethiopia, die vanaf 21 januari zowel online als in de Nespresso Boutiques te verkrijgen is, zal daarom vaker terugkomen in combinatie met verhalen over de achtergrond van de koffie.