“Nederland is ’s werelds sterkste agrarisch land”

28-06-2013 \\ Innofood nieuws

De Japanse premier Shinzo Abe noemt Nederland ‘s werelds sterkste agrarisch land. Hij zei dit tijdens het Industrial Competitiveness Council, gehouden in Japan.

Deze uitspraak trok journalisten van de Nikkei Business Daily, de grootste economische krant in Japan, naar Nederland om kennis te maken met een aantal agrifoodbedrijven en zich te laten informeren over de activiteiten en werkzaamheden van Food Valley NL.

Het artikel dat naar aanleiding van dit bezoek is geschreven is gepubliceerd op 23 juni. In het artikel wordt Nederland genoemd als een land met veel kennis en slimme innovaties in de agro-food sector. ‘Het land is ook sterk in de uitvoering van projecten van overheden en instituten buiten Nederland. Food Valley NL is een belangrijke schakel hierin omdat het bedrijven samenbrengt. Deze structuur en werkwijze is een groot voorbeeld voor een klein land als Japan”, aldus de auteur van het artikel Masakuni Oshirabe. Roger van Hoesel, directeur van Food Valley NL wordt ook geciteerd in het artikel: ‘Het is heel belangrijk voor kleine en grote bedrijven om toegang te krijgen tot de kennis en informatie van Food Valley NL. Dit creëert samenwerkingsverbanden en stimuleert innovatie’.

De journalisten bezochten onder andere Keygene en Wageningen UR. Arjen van Tunen, directeur van Keygene gaf hen een inleiding over de activiteiten dat Keygene uitvoert met betrekking tot gewasverbetering.

Food Valley NL verwelkomt wederom een Japanse delegatie – dit keer van Kobe University – op 27 en 28 juni. Deze delegatie bezoekt Nederland in het kader van het ‘Service Innovation Project ‘, gefinancierd door de Japanse overheid. Dit project produceert DVD’s over relevante voorbeelden van innovatie, voor inzet onder studenten. Deze delegatie bezoekt onder andere Newtricous, Wageningen UR en Food Valley NL.

Bron: Food Valley