Nederland eet meer snoep dan vlees

18-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Nederlanders eten gemiddeld meer snoep dan vlees. Dit constateert directeur communicatie Van der Lee van vleesconcern Vion naar aanleiding van recente cijfers van het CBS over records aan snoepconsumptie.

In 2012 nam de Nederlander gemiddeld liefst 34 kilo snoepgoed tot zich. In dat jaar genoot diezelfde Nederlander gemiddeld van zo’n 31 kilo roodvlees bij het ontbijt, de lunch en/of diner. Daarmee zit ‘de Nederlander’ volgens Van der Lee rond de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, die goed past bij een gevarieerd en gezond eet- en leefpatroon. De vleesconsumptiecijfers zijn dan ook helemaal niet zo hoog als ten onrechte weleens wordt verondersteld.

Bovendien, zo schrijft Van der Lee in Boerderij Vandaag, wordt in discussies over een gezonde voeding bijna gedaan alsof vlees eten net zo ongezond zou zijn als het (vele) snoepen. Vlees is echter een breed erkend en volwaardig onderdeel van een goede en gezonde voeding, wat van snoep niet direct kan worden gezegd. Wie geen vlees eet, doet er immers goed aan dit nauwgezet te compenseren met andere voedingsmiddelen om essentiele vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Bron: Boerderij Vandaag / Vlees.nl