Nationale Verpakkingsconferentie: 13 februari in Utrecht

17-01-2013 \\ Innofood nieuws

Nationale Verpakkingsconferentie: 13 februari in Utrecht

Op 13 februari wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de Nationale Verpakkingsconferentie 2013 gehouden. De Nationale Verpakkingsconferentie is de plek waar verpakkend Nederland de antwoorden krijgt op de vragen van vandaag. Schrijf u direct in, zo bent u verzekerd dat u op de hoogte bent van de laatste trends in verpakken.

De Nationale Verpakkingsconferentie 2013 is een goed begin van 2013. Alle belangrijke thema’s in de verpakkingsketen komen in een dag aan bod. Dat duurzaam ondernemen geen uitzondering, maar steeds meer een regel is wisten we. Maar hoe vullen we dat in?

De hoofdthema’s zijn innovatie, recycling en het tegengaan van foodwaste. Drie thema’s die van maatschappelijk belang zijn, maar die ook binnen de keten tot kostenbesparing kunnen leiden. Het tegengaan van voedselverspilling is duurzaam, maar het levert ook geld op. Om duurzaam en kostenefficient te werken, is innovatie in de keten een voorwaarde.

In één dag wordt u bijgepraat. U kunt bovendien meediscussiëren en netwerken.

Deze dag, die onder leiding staat van dagvoorzitter Charles Groenhuijsen biedt u acht inspirerende presentaties, drie boeiende paneldiscussies.

Ook biomaterialen komen ’s middags aan bod (14:00 uur):

Voeding, verpakking en vernieuwing: een vergezicht
Twee presentaties en een paneldiscussie.
Foodwaste is een wereldwijd probleem. Moeten we beter consumeren en minder tansporteren? Waar in de keten vinden we oplossingen?

Hoe kan goed verpakken de voedselverspilling tegengaan? En wat kan de consument er aan doen?
Spreker: Joke van Cuyck, OVAM
Biomaterial feedstocks for bioplastics and biobased packaging

Spreker: Bodil Engberg Pallesen, Agrotech
Bodil E. Pallesen, senioradviseur bij Agrotech, afdeling biomaterialen, heeft een Master in Agronomie. Al meer dan 20 jaar werkt zij met natuurlijke vezels, specifiek vlas en hennep voor industriële producten in de Deense landbouw Advisory Service. Ze heeft een vezelmat van vlas en hennep uitgevonden voor meerdere toepassingen, zoals isolatie, composieten, olie-absorptie, et cetera. Het platform voor Pallesens onderzoeks-en ontwikkelingswerk is nu Agrotech, een Technologisch Instituut in de landbouw dat bedrijven in de hele waardeketen ondersteunt bij de productontwikkeling met bio-based materialen in meerdere toepassingen en dat bedrijven assisteert bij ontwikkeling en vermarkten. Pallesen is projectcoördinator van een groot EU-project met bio-verpakkingen en zij is lid van het bio-based netwerk, vermeld in de International Business Directory voor innovatieve bio-based plastics en composieten (iBIB2011).

Voor meer informatie: www.verpakkingsconferentie.nl

 

Bron: Biojournaal