Müller Fresh Food logo Müller Fresh Food Logistics B.V.

Müller Fresh Food Logistics neemt diepvriesactiviteiten over van Post-Kogeko

01-02-2015 \\ Over onze leden

Müller Fresh Food Logistics uit Holten neemt per 1 maart a.s. de diepvriesactiviteiten in Roelofarendsveen over van Post-Kogeko. Bij deze overname van activiteiten zullen ook alle betrokken personeelsleden en het materieel worden overgenomen.

 

Met deze nieuwe stap geeft MFFL invulling aan haar strategische wens om naast een koeldistributienetwerk ook een diepvriesdistributienetwerk in de Benelux aan te kunnen bieden. Tevens vergroot MFFL met deze stap haar bestaande diepvriesopslagcapaciteit met ruim 6.800 palletplaatsen. Daarnaast wordt met deze overname ook een belangrijke stap gezet in  de multi-site strategie van MFFL . Met deze overname heeft zij naast haar hoofdvestiging in Holten en haar vestiging in het Tsjechische Cheb nu ook een vestiging in de strategische belangrijke Randstad. MFFL zal haar nieuwe vestiging in Roelofarendsveen wellicht in de toekomst benutten als hub voor bestaande transport- en overslagactiviteiten.

 

Een belangrijke stap

Het Holtense familiebedrijf zet een belangrijke stap naar de toekomst om klanten en leveranciers in de levensmiddelenindustrie nog sneller en marktgerichter te kunnen beleveren met een brede dienstverlening in zowel koel- als vriesopslag en distributie. Daarnaast biedt deze nieuwe vestiging de mogelijkheid om binnen de Randstad fijnmazig te distribueren voor bijvoorbeeld vries/vers-, foodservice- en fijnmazige consumentendistributie.

 

Algemeen directeur Jan Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics: “Via deze overname zetten wij een belangrijke stap in onze multi-site strategie, waarbij we onze klanten via diverse locaties in de Benelux willen ontzorgen op zowel koel- als diepvrieslogistiek. Post-Kogeko is een zeer gerenommee

rde partij in diepvrieslogistiek van food en we zijn blij en trots dat we deze stap kunnen maken. Food zit in het DNA van ons bedrijf en deze overname zal dan ook absoluut leiden tot een win-win situatie voor alle betrokkenen”.

 

Terug naar de basis

Algemeen directeur Richard van den Berg van Post-Kogeko: “Post-Kogeko heeft in 2013 een strategisch programma ingezet waarbij wij terug gaan naar de basis. Hierbij hebben wij de focus op activiteiten waarin wij ons onderscheiden en activiteiten die complementair zijn aan onze hoofdactiviteiten. Dit zijn transport  van geconditioneerde levensmiddelen binnen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk en de winkeldistributie in de Benelux. Met de overdracht van ons warehouse en bijbehorende activiteiten in Roelofarendsveen zetten wij een belangrijke stap in de realisatie van onze strategie”.

 

Over Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in warehousing en distributie van koelverse- en diepgevroren levensmiddelen. Zij belevert dagelijks alle retail distributiecentra, groothandel distributiecentra en het foodservice kanaal in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Luxemburg. Middels haar uitgebreide Europese partnernetwerk biedt Müller 24/48 uur distributie naar de meeste landen in Europa . Voor de koel- en vriestransporten beschikt MFFL over ruim 200 trekkende eenheden. Naast warehousing en distributie biedt MFFL tal van toegevoegde waarde activiteiten zoals verpakken, crate-washing en emballagebeheer. Het Holtense familiebedrijf biedt werk aan ruim 500 medewerkers en bestaat naast Müller Fresh Food Logistics (www.muller.nl) ook uit European Truck & Trailer Care (www.ettc.eu). ETTC biedt onderhoud en reparatie aan trucks, trailers en koelmotoren van zowel eigen wagenpark als  aan vele logistieke dienstverleners die actief zijn in geconditioneerde levensmiddelenlogistiek. ETTC is o.a. dealer van Schmitz en Carrier en maakt deel uit van het European Trailer Care netwerk.

 

 

Over Post-Kogeko

Post-Kogeko Logistics is een allround logistieke dienstverlener met meer dan 35 jaar ervaring. Wij onderscheiden ons als specialist binnen Benelux en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van vervoer van geconditioneerde levensmiddelen. Dit vervoer omvat winkeldistributie, groupage-vervoer en ook leveringen aan distributiecentra en groothandel. Daarnaast verzorgt Post-Kogeko zeecontainertransport van en naar de Rotterdamse en Antwerpse havens.

Op al onze transporten geldt dat wij met behulp van een geavanceerd Track & Trace systeem de temperatuur in de trailer en de verwachte aankomsttijd volgen. Producten worden met zorg door onze gekwalificeerde medewerkers en onder de hoogste kwaliteitsnormen van HACCP, BRC, SKAL, ISO, en AEO op de plaats van bestemming gebracht.

www.post-kogeko.nl