De Monnik Dranken de nieuwe importeur van Alvi’s Drift wijnen uit Worcester, Zuid Afrika

01-03-2017 \\ Over onze leden

Vanaf 1 april 2017 is De Monnik Dranken de nieuwe importeur van Alvi’s Drift in Nederland. Albertus Viljoen is de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi’s  Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi.

De drift, de lage brug over de Breede Rivier werd in 1928 door Albertus Viljoen van der Merwe, de grootvader van de huidige Alvi, gebouwd om zo beter toegang te krijgen tot de boerderij en landbouwgronden van zijn familie aan de andere kant van de rivier. In de volksmond noemde men deze waterovergang dan ook al snel de Alvi’s Drift. De huidige generatie Van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan hun grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen.

In 1959 draagt Albertus Viljoen de boerderij over aan zijn zoon Bertie, die het bedrijf leidt tot 1999. Daarna bouwen twee van zijn drie zoons, Alvi en Johan, het bedrijf van hun vader en opa verder uit. Johan beheert de boerderij waar ook koeien grazen, kaas wordt gemaakt en citrusbomen groeien. Alvi van der Merwe heeft het toezicht op de wijngaarden die 350 ha beslaan.  Samen met de in 2010 aangestelde wijnmaker Linley Schultz, maakt het zeer gedreven team van wijnmakers prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.

Lees verder