MKB Fonds financiert hoog technologische machinefabriek Bouman

19-12-2013 \\ Innofood nieuws

 

  
Bouman Industrial Supplier Group, een producent van complexe machinesystemen en productieonderdelen voor grote concerns in de maakindustrie, heeft in MKB Fonds een financier gevonden om de groeiambities van het bedrijf waar te kunnen maken. De twee partijen werden door Marktlink Fusies & Overnames aan elkaar gekoppeld.

Bouman Industrial Supplier Group levert haar diensten aan vele multinationals, welke actief zijn in verschillende sectoren. De groep is supplier van onder andere de vliegtuig-, semiconductor-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Onder leiding van Wilco van Wijck, die zichzelf in 2009 inkocht bij Bouman, werd het bedrijf uitgebouwd en werden de groeiambities ruimschoot behaald. De groep gaat nu in zee met de kapitaalkrachtige investeerder MKB Fonds om de nieuwe ambities te verwezenlijken.

25 kandidaat-investeerders

Marktlink begeleidde de heer Van Wijck bij het zoeken naar een investeerder. Een investeringsmemorandum leverde 25 kandidaat-investeerders op. Vanuit hier werd gekeken naar welke investeerder het beste bij Bouman paste. “Het gaat er om dat de klant een klik heeft met de investeerder, hij beslist”, aldus Koos Jager, die het proces vanuit Marktlink begeleidde. De keuze van Van Wijck viel uiteindelijk op het Amsterdamse MKB Fonds: “MKB Fonds past goed bij Bouman. Vooral de openheid, professionaliteit en eerlijkheid spreken me erg aan”.

Positief over strategie
MKB Fonds houdt zich bezig met het investeren in en het financieren van solide Nederlandse MKB bedrijven. Thomas Wals, medebestuurder van MKB Fonds N.V.: “Wij zijn positief over de ingezette strategie en de stappen die genomen zijn. In de afgelopen jaren heeft Bouman zich ontwikkeld van een klassieke productieonderneming tot een hoogwaardige strategische partner voor haar klanten.
Het onderscheidend vermogen van de onderneming ligt versleuteld in het bieden van hoog technologische totaaloplossingen aan haar klanten. Wij bouwen graag samen met Wilco aan verdere groei en professionalisering van de organisatie”.