Minister Asscher presenteert bloemlezing rond loopbaanregie

30-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Werknemer bij worstenmaker Stegeman voorbeeld van zelfredzaamheid op arbeidsmarkt

 

Op 29 mei reikt minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de bloemlezing “Fluitend naar je werk” uit. De Wierdense Manager Continuous Improvement Addy Bruins is één van de zeven werknemers wiens verhaal centraal staat in deze bloemlezing die op 29 mei naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. De uitgave is het resultaat van gesprekken tussen minister Asscher en zijn team met 100 werknemers uit het hele land omtrent het thema duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Deze werden georganiseerd in samenwerking met de vakcentrales FNV, CNV en MHP.
 
Duurzame Inzetbaarheid
Uit de gesprekken en aanvullend onderzoek kwam verder naar voren dat werknemers behoefte hebben aan zekerheid, vertrouwen, waardering, én ruimte om zichzelf te ontplooien. Voor werkgevers en werknemers in Nederland dient deze bloemlezing als inspiratie. De vergrijzing van de potentiële beroepsbevolking en de opschuivende pensioenleeftijd maken het belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers  stappen zetten om goed, gezond en gemotiveerd aan het werk te kunnen blijven.
 
Vrijheid zorgt voor betrokkenheid
Addy Bruins werkt als manager Continuous Improvement bij Stegeman te Deventer. Bij de vleesverwerker is het haar baan om met minder energie meer output te genereren. Stegeman besteedt veel aandacht aan de toekomst van haar medewerkers, via bijvoorbeeld een opleidingsplan. Er wordt gekeken naar welke opleidingen relevant kunnen zijn en hoe mensen kunnen doorstromen. “De vrijheid die ik nu krijg zorgt er voor dat ik me erg betrokken en verantwoordelijk voel voor het bedrijf.” Door haar verhaal te delen wil Bruins anderen stimuleren om zelf actie te ondernemen in de sturing van hun loopbaan.