Milieudefensie: Jumbo geeft goede voorbeeld

09-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

AMSTERDAM – Milieudefensie en foodwatch hebben de jaarlijkse Gifmeter gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Jumbo de schoonste groente en fruit heeft. Coop presteerde het slechtst van de acht onderzochte supermarktformules. De gegevens gaan over het jaar 2011.

 

Jumbo staat op de eerste plaats met het schoonste groente en fruit in de schappen. Volgens Milieudefensie een opvallende plek, omdat Jumbo dit jaar voor het eerst in dit klassement is opgenomen. Lidl en Plus staan op nummer 2 en 3 van de schoonste supers. Coop presteerde in 2011- van de acht grote supers – het slechtste, met net daarboven Albert Heijn (6) en Aldi (7) .

Norm
De jaarlijkse Gifmeter laat volgens Milieudefensie en foodwatch zien dat groente en fruit zonder landbouwgif in de supermarkt goed mogelijk is, maar nog lang niet de norm. De metingen tonen aan dat veel telers groente en fruit helemaal schoon in de winkel weten te krijgen. Groente en fruit uit Nederland is relatief schoon. De producten in de supermarkt waar het vaakst gif op wordt aangetroffen komen van buiten Europa. Klaas Breunissen van Milieudefensie: ‘Groenten en fruit zonder resten landbouwgif kan gewoon. We roepen de sector op om in te zetten op volledig residuvrij in de schappen. Er zijn teelten waarvoor dat nu al goed mogelijk blijkt te zijn.’

 

Lees hier het volledige artikel in Distrifood