Doe mee met de Innovation Expo 2018

23-12-2017 \\ Overig nieuws

Op 4 oktober 2018 vindt de 7e editie van de Innovation Expo (IE2018) plaats in de RDM Onderzeebootloods en het RDM Congrescentrum in Rotterdam Zuid. Met de IE2018 biedt de overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen.

De IE2018 biedt organisaties (bedrijven, kennisinstellingen, branche-organisaties) uit onder andere de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een interessante plek om zaken te doen, uw netwerk uit te breiden en uw innovaties extra in de spotlight te zetten. U heeft de kans uw innovatie als een experience te presenteren in een inspirerende omgeving. De expositie in zijn geheel toont daarmee Nederland als een groot living lab. U wordt daarbij ondersteund door een professionele evenementenorganisatie, die voor u de basis legt om dit mogelijk te maken.

Is de Innovation Expo 2018 iets voor u?
Ontwikkelt u een innovatie en kunt u deze innovatie op een aansprekende manier, als een echte experience exposeren/demonstreren op 4 oktober 20181? Het gaat bij voorkeur om een innovatie die in samenwerking met andere partijen (bedrijven, kennisinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties) ontwikkeld wordt. De volgende criteria worden gehanteerd:

  1. Het gaat over innovaties op de gebieden van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, de gebouwde omgeving, voedsel, gezondheid (niet gezondheidszorg) en sleuteltechnologiën. De innovaties bieden Nederlandse oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen.
  2. De innovaties voor expositie op 4 oktober 2018 zijn aansprekend te maken als een experience voor het nationale en internationale publiek en hebben een voorbeeldwerking. De innovaties bevinden zich in één van de R&D fasen; proof of concept, prototype of scale-ups.

Nog een paar zaken om rekening mee te houden:

  • Als uw innovatie geschikt is om als experience op de IE te worden getoond volgen meer details over op-afbouw en de faciliteiten. In het eerste kwartaal van 2018 wordt u uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.
  • De locatie en de ondersteuning van de evenementenorganisatie is kosteloos, u financiert wel zelf de realisatie van uw experience, uw eigen communicatiematerialen en het vervoer naar de locatie.
  • De opbouwdag is op 3 oktober 2018 en afbouw is na afloop van het event op 4 oktober.

Waar kunt u uw ideeën indienen?
U kunt uw innovatie tot 1 februari 2018 sturen naar: IE2018@minienm.nl. Een lid van het projectteam zal daarna zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bron: Agrifoodnieuws