Meat Your Veggies: smakelijk naar minder vlees én meer groenten

22-09-2017 \\ Over onze leden

Meat Your Veggies, het nieuwste concept van Bolscher meer dan Vlees uit Enschede, is sinds deze week voor het eerst te verkrijgen op een testlocatie van Sodexo. De producten van Meat Your Veggies bestaan voor 50% uit groenten en 50% uit vlees en helpen om op een smakelijke manier de consumptie van vlees te minderen. Er is een rundvlees-champignon burger, een kip-broccoli burger en een kip-bloemkoolburger.

Conceptontwikkelaar Astrid Kühlkamp, van FoodMarketing4u: “Mede vanuit het feit dat ik ook zelf minder vlees wil eten maar vleesvervangers niet allemaal even lekker vind, is dit idee ontstaan. In Amerika zijn ze al veel verder met het fenomeen blend-burgers waarover wij werden getipt door een champignonkweker. Met hun reststroom van champignon-steeltjes, maakt Bolscher één van de drie nieuwe producten”.

Gerben ten Kate, commercieel en logistiek manager van Bolscher licht toe dat het zijn wens is om nog meer smaken en soorten producten te ontwikkelen op het 50/50 vlees-groente concept. Daarbij wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het vlees. Zo wordt gewerkt aan burgers met Limousin rundvlees of scharrelkip. Meer informatie of het aanvragen van monsters via www.meatyourveggies.nl.