McDonald’s wil alleen duurzaam varkensvlees

20-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

Keten maakt afspraken in Engeland

 

Als eerste fastfoodketen ter wereld gaat McDonald’s gebruik maken van varkensvlees dat onder het Freedom Food-label is geproduceerd. Vanaf het einde van deze maand moet het vlees worden gebruikt, meldt Farmers Weekly.

Freedom Food is het label van de grootste dierenorganisatie in het Verenigd Koninkrijk en wordt alleen verstrekt aan vlees dat is geproduceerd volgens bepaalde criteria. Bijna 3.000 organisaties uit verschillende sectoren uit alle schakels van de productieketen zijn aangesloten bij het label.

Door zich te binden aan het label wordt McDonald’s de tweede afnemer van vlees met dit keurmerk. Naast het verbeteren van dierenwelzijn wil de fastfoodketen op deze manier ook meer binnenlands geproduceerd vlees afnemen en het bedrijfsimago bevorderen.

McDonald’s laat weten dat het vlees met de hogere welzijnsstandaard een extra investering vraagt. Om hoeveel geld het precies gaat en in hoeverre consumenten en boeren hier aan moeten bijdragen is onbekend. Ook is onbekend om McDonald’s in Nederland over wil gaan op varkensvlees met een duurzaamheidslabel.

 

Bron: Boerenbusiness