Margreet van Brakel nieuwe directeur Skal Biocontrole

17-12-2013 \\ Innofood nieuws

             

Per februari 2014 krijgt Skal Biocontrole een nieuwe directeur: Margreet van Brakel. Van Brakel heeft ruime ervaring in de voedingsmiddelenwereld, de afgelopen 12 jaar als manager bij Douwe Egberts (DEMB 1753).
Het directeurschap van Skal Biocontrole is voor Van Brakel een bewuste keuze: “Skal is voor mij een stap richting duurzaamheid. Ik kom uit de profit wereld, heb daarin met veel mensen samengewerkt. Nu wil ik in mijn werk meer inhoud geven aan de P van Planet. Ik zet me dan ook graag in voor een betrouwbaar biologisch product.”
  
De voorzitter van het bestuur van Skal Biocontrole, Suzanne van der Pijll, is blij met de aanstelling van Van Brakel “Van Brakel valt op door haar ruime ervaring in de voedingsmiddelenwereld. Dit,  te samen met haar bevlogenheid en kordate optreden als leidinggevende, maakt haar tot de juiste persoon voor deze uitdagende functie.”
 
Over de nieuwe directeur Margreet van Brakel
Na haar studie Levensmiddelentechnologie in Wageningen, werkte Van Brakel acht jaar in Bolivia. Hier heeft zij onder andere een oesterzwammenkwekerij opgezet. Terug in Nederland werkte zij enkele jaren in de vleesindustrie. De laatste 12 jaar is Van Brakel werkzaam geweest in verschillende leidinggevende functies bij DEMB 1753, onder meer was zij als manager eindverantwoordelijk voor de Pickwick theefabriek.
Van Brakel ziet het als een uitdaging leiding te gaan geven aan inspectieorganisatie Skal. “Het toezicht en de inspecties van Skal dragen bij aan de betrouwbaarheid van het biologisch product. Nu de biologische markt zo groeit, is het extra belangrijk deze betrouwbaarheid goed en efficiënt te blijven borgen door middel van toezicht, inspecties en- waar nodig- sancties”.
 
Over Skal Biocontrole
In Nederland is Skal door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de hele biologische sector. Het is de missie van Skal om op doelmatige en efficiënte wijze toezicht te houden op de naleving van de biologische regelgeving en daarmee bij te dragen aan de betrouwbaarheid van de biologische sector.