LSBL overhandigt cheque aan Edukans tijdens diploma-uitreiking

08-07-2013 \\ Innofood nieuws

 

  

  

LSBL heeft afgelopen vrijdag een cheque ter waarde van € 3.000,- overhandigd aan Stichting Edukans, een ontwikkelingsorganisatie die zich richt op onderwijs in ontwikkelingslanden. Het overhandigen van de cheque vond plaats tijdens een dubbele diploma-uitreiking van twee open inschrijvingsopleidingen die LSBL de afgelopen maanden verzorgde, de opleiding VOB kaas en de applicatie-opleiding levensmiddelentechnologie.

 

“De applicatie-opleiding levensmiddelentechnologie werd voor de 25ste keer verzorgd. Een mooie mijlpaal om in te zetten en iets voor een ander te betekenen,” zegt Gerrit de Jonge, directeur van LSBL. “We kozen voor Edukans vanwege de gemeenschappelijke link met onderwijs. Daarnaast hanteren zij dezelfde kernwaarden met betrekking tot onderwijs als LSBL. Edukans zet zich in door onderwijs aan kansarme kinderen te bieden. Zo leren zij vaardigheden aan en kunnen ze vakmanschap ontwikkelen. Ook LSBL draagt vakmanschap en kennis over aan medewerkers in de voedingsindustrie.”

 

LSBL koos in overleg met Edukans voor een schoolsponsorplan in Uganda. “Het wordt onder andere besteed aan scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren,” vertelt Noortje van Heeswijk, accountmanager bedrijven van Edukans. “Dankzij deze gift kan Edukans verder werken aan onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden.”

 

Ook de applicatie-opleiding levensmiddelentechnologie wordt vervolgd. In september start een nieuwe opleiding. Inmiddels hebben honderden medewerkers uit de gehele breedte van de voedingsindustrie de deze opleiding met succes gevolgd. 

  

Klik hier voor meer informatie