LSBL lanceert applicatieopleiding Brood

26-10-2015 \\ Over onze leden

 

De bakkerijsector is door allerlei ontwikkelingen, zoals schaalvergroting, automatisering, veranderende consumentenbehoeften, zoals clean label voortdurend in beweging. Beheersing van het bereidingsproces wordt daardoor steeds belangrijker. Bij met name bij grotere bakkerijen, grondstofleveranciers, machinefabrikanten en dienstverleners groeit daarom de behoefte aan vakmensen met technologisch inzicht in broodbereiding.

LSBL komt met de applicatieopleiding Brood om de relatie te leggen tussen de eigenschappen van brood en de procesinstellingen tijdens het bereiden.

Tijdens de opleiding staan broodbeoordeling en bloembeoordeling centraal. De deelnemer legt de relatie van broodbeoordeling naar grondstoffen, maar ook naar proceseigenschappen. De deelnemer kiest een eigen broodproduct ter verbetering. Gedurende de opleiding wordt deze besproken, beoordeeld en verbeterd. Het doel van de opleiding is dat de deelnemer leert om de procesinstellingen dusdanig aan te passen dat het eigen broodproduct de gewenste broodbeoordeling behaald. Alle onderdelen worden ondersteund met practica, deze vinden plaats in de examenbakkerij van het Nederlands Bakkerij Centrum.

“De applicatieopleiding Brood is een heel praktische opleiding, gericht op actuele kennis en inzicht in de procesmatige bereiding van diverse broodsoorten,” aldus Harry van der Sluijs, directeur bij LSBL. De opleiding start in maart 2016 en zal ook in mei en september vervolg krijgen.

Klik hier voor de flyer met startdata en kosten

Klik hier voor meer informatie op de site