Lima viert 50 jaar sojasauzen met Maiko

06-03-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Bijzonder Japans schenkflesje ter ere van gouden jubileum
 
 
Dat je met sojasaus de heerlijke smaak van de Oosterse keuken in huis haalt, weet natuurvoedingsmerk Lima al vijftig jaar. Sojasaus is naast een goede basis in de keuken bovendien ook nog eens gezond. Om een halve eeuw Oosters kookplezier met soja te vieren, brengt Lima de biologische Tamari saus in een speciale verjaardagseditie uit. Dit   vrolijke hervulbare schenkflesje, Maiko gedoopt, bevat de unieke  glutenvrije Strong Tamari Soy Sauce.
               
Met Maiko viert natuurvoedingsmerk Lima dat het al vijf decennia bijzondere biologische sojasauzen op de markt brengt. De naam Maiko is gekozen omdat dit in Japan geishaleerling betekent. Dit speciale flesje is gevuld met de meest populaire sojasaus, Strong Tamari Soy Sauce. Deze variant is gemaakt van natuurlijk gefermenteerde sojabonen volgens een traditionele Japanse fermentatiemethode, bevat geen tarwe en is daarmee dus glutenvrij.
 
Puur natuur
Lima’s sojasauzen worden op traditionele wijze gemaakt door de Japanse familie Sato, gestationeerd in Californië. Zij produceren sojasaus op moderne maar natuurlijke wijze met ingrediënten van biologische teelt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk fermentatieproces, dat de sojasauzen niet alleen een unieke en authentieke smaak bezorgt maar ook alle voedingswaarden van de soja behoudt. De kwaliteit van Lima Tamari is daarom ook niet te vergelijken met chemisch bereide sauzen. Sojasaus van Lima is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.
 
Lekker hartig, minder zout
Lima biedt naast Strong Tamari Soy Sauce nog een aantal andere basis sojasauzen aan: Shoyu Mild, Shoyu Less Salt en Tamari Less Salt. De mildere Shoyu wordt gemaakt op basis van soja en tarwe en is door zijn zachte smaak handig om na bereiding nog aan een gerecht te worden toegevoegd. De glutenvrije Tamari wordt gemaakt op basis van soja en is bovendien ook ideaal om mee te koken. Sojasaus is heel geschikt om in gerechten zout te vervangen, vanwege het versterkende effect op alle andere aanwezige smaken. Maar wie graag nog iets minder zout wil eten, kan kiezen voor Shoyu en Tamari Less Salt. Door een speciaal filtratieproces wordt het zoutgehalte met meer dan 25% gereduceerd, zonder dat smaak verloren gaat. Voor gerechten die nog steeds barsten van smaak, maar veel minder zout bevatten.
 
 
Over Lima
Al meer dan 50 jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. Lima moedigt het gebruik aan van gezonde voeding, geselecteerd op basis van de complementariteit van de ingrediënten. Dat doen ze door producten aan te bieden waarin onder andere traditionele Japanse ingrediënten verwerkt zijn en die volledig zijn afgestemd op onze moderne manier van leven. De producten zijn niet alleen biologisch, maar beantwoorden ook aan de vijf voedingsprincipes van Lima. De producten van Lima zijn allemaal vegetarisch en voorzien in volwaardige plantaardige eiwitten, zoals het een kwalitatief goed vegetarisch dieet betaamt. De vetten in deze producten bestaan dan ook voornamelijk uit goede onverzadigde vetzuren. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van snelle suikers, liever wordt gekozen voor complexe suikers die hun energie meer geleidelijk vrijgeven. Er wordt gebruik gemaakt van volle of halfvolle granen. De producten van Lima worden gemaakt met zorg en respect voor de natuur en het milieu. Lima werkt vanuit een ecologisch, CO2 neutraal gebouw, waar een eigen laboratorium streng toeziet op de kwaliteit van de producten. Hiermee draagt Lima bij aan een evenwichtig voedingspatroon en het welzijn van haar klanten. Neem voor meer informatie een kijkje op de vernieuwde website: www.limafood.com.