LiGA presenteert haar knapperigste tussendoortje

02-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
 
FruitCrisp kroon op 90 jaar innovatie en onderzoek
 
Amsterdam – Na 90 jaar van innovatie, succesvolle lanceringen en baandoorbrekende producten mag LiGA een pionier op het gebied van voeding genoemd worden. In 1923 resulteerde de samenwerking van diverse bakkerijen in een bedrijf dat keek naar wat Nederland écht nodig had: een biscuit die door de goede samenstelling en hygiënische verpakking goede bijvoeding voor kinderen was. Inmiddels staat LIGA als merk voor een breed spectrum aan verantwoorde producten voor jong en oud en breidt dit uit met de jongste aanwinst. LiGA introduceert namelijk een  knapperig tussendoortje vol met fruit: LiGA FruitCrisp Appel-Kaneel en LiGA FruitCrisp Bosvruchten. Een perfect tussendoortje waardoor heel Nederland er weer tegenaan kan!
 
De juiste samenstelling
83% van de Nederlanders* eet regelmatig een fruitbiscuit als tussendoortje. De biscuits zijn handig verpakt en kunnen perfect gegeten worden als tussendoortje voor thuis of onderweg. Met FruitCrisp lanceert LiGA fruitbiscuits in de smaken Appel-Kaneel en Bosvruchten die lekker en verantwoord  zijn. In FruitCrisp zit namelijk minder suikers dan in andere fruitbiscuits. Ook is het product een bron van voedingsvezels en bevat meer fruitvulling dan vergelijkbare fruitbiscuits. Eén LiGA FruitCrisp (12,3g) bevat  48 kilocalorieën, 3 gram suikers en 1.1 gram vet. Wat er nog meer inzit? Minstens 21% fruitequivalent en voldoende voedingsvezels. Deze producten bevatten voedingsstoffen die je elke dag nodig hebt.

Krokant van buiten,  fruit van binnen
De fruitige binnenkant wordt omhuld door een knapperige en krokante buitenkant. Deze nieuwe combinatie is verkrijgbaar in twee varianten: Appel-Kaneel en Bosvruchten. Suzanne IJsebaert, brand marketing manager LiGA over de nieuwe fruitbiscuit: “Smaak en het verantwoorde karakter van tussendoortjes spelen een belangrijke rol bij de aanschaf. Fruitbiscuits worden door veel consumenten als droog ervaren. LiGA FruitCrisp is daar hét alternatief voor. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders gek op tussendoortjes en fruitbiscuits zijn. De behoefte aan een lekker smeuïg tussendoortje dat ook nog verantwoord is, is toegenomen. Om hieraan te voldoen is LiGA opzoek gegaan naar een unieke technologie. Wat deze is? Dat is geheim! Probeer hem en ervaar het zelf!”

 
Zelf proberen
LiGA FruitCrisp Appel-Kaneel en Bosvruchten zijn verkrijgbaar voor € 1,69 in supermarkt. Kijk op www.liga.nlvoor meer informatie over de FruitCrisp en LiGA’s vertrouwde producten zoals de MilkBreak, Evergreen en Continue.
 
*Onderzoek U&A Study In Betweens, Motivaction 2012