Leveranciers storten zich op extramurale zorgconsument

19-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

De verschuiving van intramurale naar extramurale zorg heeft de afgelopen maanden tot een hausse aan nieuwe concepten van leveranciers geleid. Allen zien zij het gat in de markt dat onder meer ontstaat door het verdwijnen van de lagere zorgzwaartepakketten (ZZP’s) voor nieuwe cliënten van zorginstellingen.

 

Deli XL (Zorgboodschap), Distrivers (dingdong), Holland Food Service (Smakelijk Eten Thuis) en Langerhuize (Vers bij u Thuis) zijn recent met nieuwe concepten voor thuiswonende ouderen en kleinschalige woonvormen gekomen. Meer ervaren spelers op de extramurale markt willen hun voorsprong in kennis en ervaring benutten of breiden hun dienstenpakketten uit.

 

Maaltijdservice

“De extramurale cliënt is niet meer gebonden aan de zorginstelling en zal veel bewuster kiezen bij wie hij zorg en andere diensten inkoopt”, aldus Jeroen Kamerbeek, adjunct-directeur van Holland Food Service. “Maar dit biedt ook kansen. Aspecten als prettig wonen, een zinvolle dagbesteding en andere services zoals een maaltijdservice om daarmee de klant aan je zorgorganisatie te binden, worden ook belangrijk.”

 

Lees hier het volledige artikel in Food Hospitality