Levensmiddelentechnologen klaargestoomd voor de voedingsindustrie

20-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Opnieuw heeft LSBL aan 12 medewerkers uit de voedingsindustrie het diploma van de applicatieopleiding levensmiddelentechnologie uitgereikt. In de achterliggende maanden zijn zij op technologisch gebied verder klaargestoomd voor de industrie. Alle deelnemers zijn momenteel al werkzaam in de voedingsindustrie en hebben voor deze opleiding gekozen om zich verder te verdiepen in onderwerpen als warenkennis, verpakken, microbiologie en technologie. Met de opgedane kennis zijn ze in staat om de industrie beter te begrijpen en kunnen zij zich verder ontwikkelen.
 
In voorgaande jaren hebben al honderden medewerkers uit de gehele breedte van de voedingsindustrie de applicatie opleiding levensmiddelentechnologie gevolgd. “Iets om bijzonder trots op te zijn”, zegt Gerrit de Jonge, directeur van LSBL. “Veel oud-deelnemers zien we nog regelmatig terug bij de bedrijven waar wij komen.” “De gediplomeerde deelnemers geven aan dat de inhoud van de opleiding een belangrijke bijdrage is in hun persoonlijke ontwikkeling. Mede door het inzetten van trainers met praktijkervaring worden deelnemers uitgedaagd en geïnteresseerd.”
 
LSBL heeft inmiddels weer een applicatieopleiding levensmiddelen-technologie gepland. Deze start in september 2013. De onderwerpen grondstof- en warenkennis en microbiologie, conserveren en fermentatie, zorgsystemen, HACCP, GFL, BRC en verpakken, verpakkingssystemen, sluittechnieken, etiketten en codering komen ruimschoots aan de orde. 
 
 
 
Foto: De geslaagde deelnemers. Helaas konden niet alle deelnemers het diploma zelf ophalen.