Levensmiddelenindustrie investeert in Human Capital Agenda

04-10-2013 \\ Innofood nieuws

Om het grote tekort aan goed geschoold personeel in de levensmiddelenindustrie op te lossen, heeft de Topsector Agri & Food de werklijn Human Capital Agenda ingesteld. Vanuit de FNLI is Anton Ooijen full time bezig om concreet inhoud te geven aan de betrokkenheid van de levensmiddelenindustrie. Anton had vorige week de eerste bijeenkomst met de HRM-netwerkgroep van Innofood. Deze netwerkgroep zal tevens de regionale projectgroep HCA in Oost-Nederland gaan vormen.

‘De sector biedt kansen voor maar liefst 20.000 MBO-ers en 2.000 HBO-ers en universitair geschoolden. Door de sterke vergrijzing in onze sector stromen jaarlijks veel medewerkers uit. Zonder gerichte acties is er onvoldoende aanwas om dat op te vullen. Vanuit het dagonderwijs kan op korte termijn slechts 10% van de vacatures worden ingevuld. Onder voltijdsstudenten is er te weinig animo voor een technische vakopleiding. En dat is jammer, want de levensmiddelenindustrie biedt baanzekerheid en uitstekende carrièrekansen. De resterende 90% van de vacatures moet worden ingevuld vanuit zij- instromers. Dat zijn werkzoekenden met affiniteit voor techniek die met een gerichte beroepsopleiding worden klaargestoomd voor het werken in de levensmiddelenindustrie.’

Het is de bedoeling om op landelijk niveau een Task Force op te richten met HR-managers uit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt beoogd een landelijk dekkend netwerk van regionale werkgroepen aan het werk te zetten.

Bron: Agrifoodnieuws