Levensmiddelenfabrikanten klaar voor wetgeving EU 1169/2011 met platform SyndicatePlus

17-12-2013 \\ Innofood nieuws

  
Nieuwe wetgeving dicteert transparantie online productgegevens vanaf 13 december 2014
  
Amsterdam– Over exact één jaar, op 13 december 2014, moeten alle levensmiddelenfabrikanten in Europa een manier gevonden hebben om verpakkingsinformatie en productfoto’s op het internet up-to-date te houden en zo te voldoen aan wetgeving EU 1169/2011. Het doel is om consumenten volledig inzicht te bieden in productinformatie tijdens online aankopen van levensmiddelen. SyndicatePlus, een online platform speciaal voor brandmanagers, helpt bedrijven met het compleet en up-to-date houden van hun productgegevens op het internet.
  
Klaar voor Europese wetgeving
Pieter van Herpen, oprichter van SyndicatePlus: “Net als in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zal e-commerce ook in Nederland een steeds belangrijker verkoopkanaal worden voor levensmiddelen. Het belang van betrouwbare productgegevens neemt daarmee de komende jaren toe. Zo waren er op dit gebied al verschillende belangrijke voorschriften te vinden in de Europese wet, deze zijn nu samengevoegd in verordening 1169/2011, waaraan over precies één jaar moet worden voldaan. Het is in toenemende mate de taak van marketeers om de representatie, juistheid en betrouwbaarheid van hun online productinformatie te waarborgen. SyndicatePlus biedt bedrijven een simpele, effectieve en veilige oplossing.”
  
Up-to-date houden van online productinformatie
Volgens EU verordening 1169/2011 moeten alle levensmiddelenfabrikanten in Europa vanaf 13 december 2014 hun verpakkingsinformatie en productfoto’s op het internet up-to-date houden. De dwingende richtlijnen die door de verordening zijn gegeven bepalen onder andere dat up-to-date productinformatie beschikbaar moet zijn voor de consument voorafgaand aan een online aankoop van levensmiddelen. Dit geldt ook voor mobiele aankopen. Informatie moet gratis beschikbaar zijn. De regelgeving is streng: indien productinformatie niet online beschikbaar is mag het product niet worden verkocht.