labelTech speelt in op veranderende marktvraag

17-01-2014 \\ Innofood nieuws

Op 2 en 3 april a.s. komt verpakkend Nederland bij elkaar in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Twee dagen lang zal de toonaangevende verpakkingsbeurs een bron van inspiratie zijn voor alles en iedereen werkzaam in deze sector. Speciale aandacht gaat uit naar de etiketten- en labelindustrie. Een industrie die o.a. door de Europese wetgeving en nieuwe toepassingen volop in de aandacht staat. 
  

Een keur aan slimme, milieuverantwoorde en voedselveilige oplossingen komen samen op de komende Empack waardoor er een one-stop-shop moment ontstaat voor deze sector. Vraag en aanbod worden direct bij elkaar gebracht. Bent u op zoek naar of producent van creatieve mogelijkheden van het bedrukken van etiketten van bijzondere papiersoorten, natlijmetiketten, zelfklevende etiketten, drypeellabels, wraparounds of in-mould etiketten? Op Empack staan de toonaangevende leveranciers op het gebied van labels en labelsystemen. 
  

De ontwikkelingen van nieuwe, innovatieve en meer milieuvriendelijke producten en machines zijn een direct gevolg van de wijzigingen in wetgeving en verplichtingen waarmee alles en iedereen binnen deze industrie te maken heeft. De exposanten van Empack dragen oplossingen aan, denk hierbij bijvoorbeeld aan RFID, barcodes, speciale tags en kleuren en symbolen voor de farmacie. Ook oplossingen voor palletlabelling, dooslabelling, artikellabelling of prijsmarkering die voldoen aan de nieuwste wetgeving passeren de revue.
  

Eind dit jaar treedt de nieuwe Europese wetgeving (Verordening 1169/2011) in voor wat betreft de etikettering van levensmiddelen. De belangrijkste wijzigingen betreffen: aanduiding van allergenen en voedingswaarden en het feit dat de productinformatie goed leesbaar en op een duidelijk zichtbare plaats moet worden weergegeven. Qua timing is het nu het moment om actie te ondernemen en er voor te zorgen dat uw producten voldoen aan deze wetgeving.
  

Naast labelTech zijn er nog enkele focusgebieden die elk via specifieke mediakanalen bij de juiste doelgroep worden geïntroduceerd. ecoPack, print4Packaging, Caps&Closures Lane en het Foodplein maken van Empack een overzichtelijke vakbeurs waarbij de ROI van deelnemers maximaal kan renderen. Een actueel overzicht van deelnemers vind u hier.
  

Wilt u meer informatie over of deelname aan Empack ’s-Hertogenbosch dan kunt u contact opnemen met Aukje Bruers: +31 (0)162 408980 / aukje.bruers@easyfairs.com. Via Twitter en LinkedIn bieden wij u de mogelijkheid actief te zijn binnen een groot netwerk. Maakt u nog geen deel uit van dit netwerk? Meld u vandaag nog aan en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom empack of bezoek de website: www.easyFairs.com/EMPACK-NL