Laatste dag aanmelden economische missie naar China in april 2014

24-01-2014 \\ Innofood nieuws

Veel bedrijven hebben direct of indirect te maken met China. Steeds meer bedrijven doen reeds zaken in China of bevinden zich in een oriënterende fase. China, de op één na grootste en nog steeds snelst groeiende economie van de wereld, biedt volop kansen als het gaat om zaken doen. Door de stijgende welvaart nemen de mogelijkheden om goederen en diensten te exporteren – ook voor MKB bedrijven – sterk toe; dit geldt eveneens voor de kansen op het verkrijgen van overheidsopdrachten.

​Jaarlijks gaan er vele missies naar China. Waarom juist deze economische missie voor u het verschil kan maken is omdat wij sinds 1999 met de provincies Hubei (Midden-China), Fujian (Zuid-China) en Shandong (Oost-China) intensieve relaties hebben opgebouwd.

Hiervan kunt u als bedrijf profiteren, mede omdat deze missie onder de bestuurlijke leiding van de Commissaris van de Koning dhr. Clemens Cornielje en/of gedeputeerde mw. Conny Bieze plaatsvindt. Het gezamenlijk optrekken van overheid en bedrijfsleven is in een land als China van groot belang en kan bij het verwerven van contracten van doorslaggevende betekenis zijn.
Tijdens deze missie wordt er voor uw bedrijf een individueel matchmaking programma met Chinese bedrijven e.a. samengesteld. Dit is een unieke kans voor u als ondernemer om met Chinese potentiële zakenpartners/overheden persoonlijk contact te leggen en uw bedrijf of (kennis)instelling te presenteren.
Daarnaast vindt tijdens de missie een aantal gezamenlijke activiteiten plaats.

Kansrijke sectoren
Agrofood/food-processing/life sciences, metaal/machinebouw, health/gezondheidszorg, duurzaam bouwen, zakelijke dienstverlening, logistiek, milieutechnologie, clean technologie: w.o. afvalverwerking, water (procestechnologie, zuivering en management), efficiënte en decentrale energieopwekking en opslag (wind, biomassa, water, groengas, fuelcells).
De volgende missie vindt plaats van 8 april (n.m.) tot en met 19 april 2014. U kunt kiezen voor deelname aan 1, 2, of alle 3 onderdelen van de reis.

  
Programma individuele matchmaking:
Eerste onderdeel: provincie Shandong, steden Jinan en/of Qingdao, 10, 11 en 12 april
Tweede onderdeel: provincie Hubei, stad Wuhan, 13, 14 en 15 april
Derde onderdeel: provincie Fujian, steden Xiamen en/of Fuzhou 16, 17 en 18 april
NB. De kosten bedragen per persoon ca. € 2.500,- voor 1 onderdeel tot ca. € 4.000,- voor de gehele reis. Deze kosten betreffen voornamelijk reis- en verblijfkosten – waaronder kosten voor tolken en taxi’s – die u zelf dient af te rekenen. De provincie vraagt geen bijdrage in de organisatiekosten, wel wordt een bijdrage van € 125,- of RMB 1.000,- per persoon per onderdeel gevraagd als bijdrage in de gezamenlijke kosten tijdens de missie (zoals gezamenlijke transfers, – lunches, – diners etc.).
 
Aanmelden
Aanmeldingen voor deelname aan (een deel van) de missie ontvangen wij graag vòòr 24 januari 2014 door het sturen van een e-mail aan dhr. P. de Jong, afdeling Economische Zaken, p.de.jong@gelderland.nl.
Op 24 februari 2014 zal v.a. 16.30 uur een deelnemersbijeenkomst gehouden worden in het Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem met de leiders van de missie. Er zal een deelnemersboekje worden samengesteld dat in China gericht zal worden verspreid.
 
Meer informatie
Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met dhr. P. de Jong, tel. 026 359 9140.
Deze missie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Agentschap NL, onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, haar steunpunten in China (NBSO’s), het Consulaat-Generaal in Guangzhou, Oost NV en de gemeente Arnhem.