Laat uw ‘voetafdruk’ achter bij Agrico tijdens de BioVak in Zwolle

18-01-2013 \\ Innofood nieuws

Op woensdag 23 en donderdag 24 januari aanstaande neemt Agrico deel aan de jaarlijkse BioVakbeurs die wordt gehouden in het IJsselhallencomplex te Zwolle. Naast een presentatie van twee rassen vraagt Agrico bezoekers om hun ‘ecologische voetafdruk’ tijdens de beurs achter te laten.

Als grote aardappelcoöperatie op het gebied van kweken, telen en vermarkten van biologische aardappelen neemt Agrico ook dit jaar deel aan de BioVakbeurs.

Tijdens de beurs introduceert Agrico haar nieuwe biologische tafelras AR 04-3153.

Deze ovaalvormige, roodschillige aardappel is bijzonder geschikt voor de Noord-West Europese markt. Ook zal het ras Bio Ditta extra in het zonnetje worden gezet, dit bijzonder smaakvolle ras won afgelopen jaar de prijs voor lekkerste biologische aardappel tijdens de Franse ‘Smaak van het Jaar’-verkiezing.

Naast bovenstaande rassenpresentaties vraagt Agrico dit jaar aandacht voor de ‘ecologische voetafdruk’. De aarde produceert alles wat we nodig hebben om in onze voedsel-, energie- en andere levensbehoeften te voorzien. Voor de productie en afvalverwerking hiervan is ruimte nodig. De ecologische voetafdruk geeft inzicht in de hoeveelheid land (mondiale hectares) die jaarlijks nodig is voor onze consumptie. De grootte van je ‘voetafdruk’ hangt dus af van je leefgewoonten.

Op dit moment hebben we anderhalve aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken. We vragen dus meer van de aarde dan ze kan bieden.

De aardappel, met al zijn rasvariëteiten, is een waardevol voedingsmiddel op zeer veel plaatsen in de wereld. Agrico probeert om samen met haar telers meer bewust en duurzaam om te gaan met wat de aarde ons te bieden heeft. Tijdens de BioVakbeurs wil Agrico aandacht vragen voor dit thema door bezoekers uit te nodigen op symbolische wijze hun ecologische voetafdruk achter te laten in de stand.
 

 

Bron: AGF