Kwekkeboom-kroket ook in supermarkt

15-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

WIJK BIJ DUURSTEDE – Snackfabrikant Royaan gaat het merk Kwekkeboom fors onder handen nemen. Naast een range nieuwe varianten in het out-of-homekanaal, wordt het merk ook naar foodretail uitgerold. “Dat leggen we goed uit aan klanten.”

 

Dat zegt marketingdirecteur Flip Houtman van Royaan in een interview met Out.of.Home Shops en Levensmiddelenkrant. Kwekkeboom was decennialang als merk louter in het out-of-homekanaal verkrijgbaar, maar daar komt eind april een einde aan. Vanaf dat moment is de originele Kwekkeboom-kroket ook in de supermarkt te vinden, evenals vier varianten kaassouffles onder hetzelfde merk.

Volgens Houtman heeft Royaan er naar eigen zeggen alles aan gedaan om de stap goed uit te leggen en te onderbouwen bij de klanten in horeca, cafetaria’s, tankstations en cateraars. “We hebben een aantal van onze foodserviceklanten op voorhand geïnformeerd over deze bewuste stap naar retail”, aldus Houtman die Kwekkeboom als merk voor delicatessensnacks wil positioneren.

Een van uw collega’s in de branche, Aviko, bracht onlangs het out-of-homemerk RAS patat naar de supermarkt en kreeg daarna veel kritiek vanuit de cafetariasector over deze stap. Heeft u van die case geleerd?
“Ja. Het is niet aan mij om iets te zeggen over Aviko, maar het is wel zo dat we het belangrijk vonden om de voor ons belangrijke partijen vooraf goed te informeren.”

 

Lees hier het volledige artikel in Out-of-home-shops