Kwart Nederlanders vaker vlees op bord op vakantie

18-07-2013 \\ Innofood nieuws

  

NIEUWVEEN – 86 procent van de Nederlanders mag dan flexitariër zijn, in het buitenland eet één op de vier meer vlees. Vooral Duits vlees vinden we het lekkerst.

  

Dat blijkt uit een klein onderzoek van Natuur en Milieu onder 830 Nederlanders. Eén op de acht Nederlanders eet meer vlees dan ze eigenlijk zouden willen en één op de drie eet minder vegetarische gerechten dan thuis. De flexitariër kan wel wat hulp gebruiken volgens Olof van der Gaag, hoofd marketing en campagnes van de stichting. Natuur en Milieu komt daarom met een gratis online vakantiegids met tips voor flexitariërs. 56 procent van de Nederlandse vakantiegangers vindt Duits vlees het lekkerst. 21 procent zegt in Frankrijk het lekkerste vlees te vinden, 19,5 procent in Griekenland en 15,5 procent in Oostenrijk.

  

Snacken
De andere eetgewoontes betekent voor 42 procent van de vakantiegangers dat ze zwaarder thuiskomt dan ze wegging. Teveel eten is voor 43 procent de grootste valkuil, teveel alcohol drinken voor 30 procent. 28 procent wijt het aan ongezond eten en 27 procent aan teveel snacken.

  

Bron: Out.of.Home Shops / Levensmiddelenkrant