Kruidenthee Jacob Hooy waarschijnlijk verontreinigd met giftig kruid

25-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

De theesoorten ‘Heemstwortel’, ‘Galreiningende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’ van kruidentheeleverancier Jacob Hooy is waarschijnlijk verontreinigd met wolfskers, een kruid dat gevaarlijk is voor de volksgezondheid. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het bedrijf Jacob Hooy roepen consumenten daarom op de thee niet meer te drinken.

Het gaat om het kruid ‘heemstwortel’ van Jacob Hooy. Dit is een kruid waar thee van gemaakt kan worden. Het kruid is los verkocht en is verwerkt in de mengsels ‘Galreiningende kruiden’ en ‘Luchtwegen kruiden’. Het kruid is verkocht bij onder andere de Erica kruiderijen, Jacob Hooy Amsterdam, van der Pigge Haarlem, Droom van Utrecht, de Pil Rotterdam en Potgens in Kerkrade. De winkels hebben de kruiden uit de schappen gehaald en zullen hun klanten oproepen de thee niet meer te gebruiken. Het bedrijf Jacob Hooy heeft ook een publiekswaarschuwing geplaatst in de landelijke dagbladen.

Klanten die hun geld terug willen kunnen het product terugbrengen naar de winkel waar zij het hebben gekocht. Voor meer informatie kunnen klanten en verkopers van de thee contact opnemen met het bedrijf Jacob Hooy.

Het is nog niet bekend hoe de wolfkers in de kruidenthee terechtgekomen kan zijn. De kruidenthee is geleverd door een leverancier uit Duitsland die de kruidenthee uit Bulgarije heeft geïmporteerd.

 

Lees hier het volledige artikel op de site van de NVWA