Kromkommer start crowdfunding voor soeplijn van gekke groente

10-01-2014 \\ Innofood nieuws

De jonge start-up Kromkommer zet zich in tegen voedselverspilling. Na een succesvol eerste jaar willen de initiatiefnemers in 2014 een soeplijn gemaakt van afgekeurde groente lanceren. Kromkommer geeft op deze manier de kromme komkommer, dubbele tomaat, en tweebeenwortel weer een waardevolle bestemming. Dit jaar willen de initiatiefnemers minimaal 20.000 mensen betrekken bij hun missie. Daarom starten zij op 13 januari een grote crowdfundingcampagne.

‘Een derde tot de helft van al het eten dat we produceren wordt uiteindelijk verspild. Een deel van die verspilling bestaat uit groente en fruit dat vanwege de ‘looks’ of overproductie niet op ons bord belandt. Dat vinden wij krom”, stelt Jente de Vries mede-oprichter van Kromkommer, ‘Daarom hebben we in 2013 pilots gedraaid om door de hele voedselketen gekke groente te redden. Na het succes van deze pilots is het nu tijd voor een productlijn met soepen, gemaakt van deze groenten. Dat willen we samen doen met 20.000 anderen.’

De ontwikkeling van de soeplijn is in volle gang. Om de lijn daadwerkelijk in productie te brengen hebben Jente, Lisanne en Chantal nog hulp nodig. Een deel van hun plan hebben ze al in samenwerking met Stichting DOEN kunnen financieren, maar voor het laatste stuk lanceren de meiden van binnenkort een crowdfundingcampagne. De officiële kick-off van de campagne vindt plaats op 13 januari tijdens de Horecava waar Kromkommer tevens genomineerd is voor de Horecava Innovation Award. Vanaf die dag is het mogelijk om Kromkommer te steunen met een bedrag naar keuze via de website van Kromkommer. De campagne eindigt 14 maart en Kromkommer hoopt dan de soepen meteen te gaan produceren.  

Bron: Kromkommer