Korting voor Innofood-leden | Engineering in Food & Beverage event 3 oktober 2017 Maarssen

27-09-2017 \\ Innofood nieuws

Wat kunnen food en engineering van elkaar leren? Deze vraag staat centraal tijdens het event Engineering in Food & Beverage op dinsdag 3 oktober aanstaande in De Fabrique in Maarssen. Het event wordt georganiseerd door VMT in samenwerking met de vakmedia Engineersonline, Innofoodbedrijven wordt een korting van 50% op de entreeprijs aangeboden.

Aandrijven & Besturen en Constructeur. Het is een bijzonder event, omdat het engineering koppelt aan de Food & Beverage industrie in Nederland en Vlaanderen.

De consument vraagt om voedsel dat minder bewerkt is en liefst geen conserveermiddelen bevat. Dit vereist dat het productieproces moet bestaan uit goed ontworpen machines die:

efficiënt produceren
makkelijk en snel om te stellen zijn en
bovenal goed en grondig te reinigen zijn
Dat is de wens van elke kwaliteitsmanager, plantmanager, operator en technische dienst van een voedingsmiddelenbedrijf. Helaas is dit niet altijd het geval. Niet alle schoon te maken onderdelen zijn goed bereikbaar en het is niet altijd te zien of alles goed is gereinigd. Door in gesprek te gaan met de machinebouwer zijn veel van dit soort problemen vermijdbaar.

Drie thema’s

Tijdens het event Engineering in Food & Beverage staan er drie hoofdthema’s centraal:

Hygiënisch ontwerpen
OEE / Efficiënt produceren
Energiebesparing
Binnen deze thema’s geven sprekers uit de praktijk onder andere inzicht in welke informatie machinebouwers van foodprofessionals nodig hebben om een goede machine te ontwerpen en wat de laatste stand van zaken is met betrekking tot het hygiënisch ontwerpen van machines in de foodindustrie. Tijdens het gehele event staat de vraag centraal: wat kunnen food en engineering van elkaar leren?

 

Bijzonder concept

Het is bijzonder dat tijdens een event professionals uit de voedingsmiddelenindustrie in gesprek gaan met engineering professionals.  Suzanne Wanders, brandmanager VMT: “We zien dat bedrijven die nauw samenwerken met de voedingsmiddelenindustrie innovatiever zijn en beter in staat zijn om in te spelen op de complexe vraagstukken die de foodindustrie verlangt”.

 

Klik hier voor het aanmeldformulier voor Innofood-leden