Kom op 29 april naar World Disco Soup Day in Zwolle of Deventer

03-04-2017 \\ Overig nieuws

Youth Food Movement zet voedselverspilling dit jaar opnieuw op de kaart tijdens de eerste World Disco Soup Day op zaterdag 29 april. Het is namelijk onverteerbaar dat er nog steeds mensen honger hebben terwijl we oogsten vernietigen en per persoon bijna 50 kilo voedsel per jaar in de vuilnisbak gooien. Tijd voor actie!

 

Voedselverspilling op de kaart

In 2012 begon Youth Food Movement (YFM) met het landelijk op de kaart zetten van voedselverspilling door het organiseren van Damn Food Waste. Dit jaar pakken we het groter aan dan ooit, door samen te werken met jongeren over de hele wereld. Met hun internationale Slow Food Youth Network organiseren ze wereldwijd Disco Soups en laten ze zien dat voedselverspilling nog steeds een probleem is. Op 29 april wordt overal gedanst op dezelfde beats terwijl we producten die eigenlijk weggegooid worden, omtoveren tot een heerlijke soep.

 

Food waste facts

Terwijl miljoenen mensen honger hebben, wordt eenderde van het voedsel, dat bedoeld is voor consumptie, weggegooid. 1,3 miljard ton voedsel voeren we aan de vuilnisbak. Tegelijkertijd staan we voor de grote uitdaging om in 2050 de wereldbevolking nog te kunnen voeden. Dit is voor YFM genoeg reden om het probleem van voedselverspilling opnieuw onder de aandacht te brengen.

 

Doe mee

In zeven steden door Nederland organiseert YFM op 29 april Disco Soup’s en iedereen is uitgenodigd.

Klik hier voor de locaties, o.a. in Zwolle en Deventer

 

Eet en dans mee op World Disco Soup Day. Let’s feed bellies instead of bins! Vind jij voedselverspilling ook belangrijk en wil je meer doen dan alleen dansen en soep eten? Meld je dan aan en help mee met verzamelen, snijden en serveren. Stuur ons je naam, woonplaats en contactgegevens. We brengen je graag in contact met een lokaal YFM-team.

Stuur je mail naar info@youthfoodmovement.nl