Koeien vieren start van de lente dansend in de wei

20-03-2017 \\ Overig nieuws

Epke Zonderland opent de staldeuren en het buitenseizoen

Vanochtend, bij de start van de lente op 20 maart, luidde Campina traditiegetrouw het boerenseizoen in. Turnkampioen Epke Zonderland had dit jaar de eer om de staldeuren te openen op de boerderij van de familie Korrel in Ouderkerk aan de Amstel waar de koeien voor het eerst dit jaar uitgelaten de wei in konden, toegejuicht door basisschoolleerlingen van de Jan Hekmanschool.

Met het openen van de staldeuren viert Campina bij de familie Korrel de start van het boerenseizoen. Het is elk jaar weer een mooi moment als de koeien springend het verse gras betreden. Melkveehouder Korrel vertelt: “Met de start van de lente begint het seizoen dat de koeien in de wei kunnen grazen. Dit maakt het Hollandse landschap voor mij compleet! En dat je de koeien dansend de wei in ziet gaan is voor mij als boer een geweldig gevoel.”

De koeien en de kinderen weer naar buiten

Turnkampioen Epke Zonderland ging met het openen van de staldeuren terug naar zijn roots. Zijn opa en overgrootvader hielden ook koeien, dus voor hem is een boerderij bekend terrein. Voordat Epke de staldeuren opende, deed hij met 60 leerlingen van basisschool de Jan Hekmanschool uit Ouderkerk aan den Amstel een warming-up op het erf. Met de start van de lente begint immers niet alleen voor de koeien, maar ook voor de kinderen het seizoen van buiten sporten en spelen. Epke Zonderland: “De kinderen deden heel enthousiast mee met mijn warming up en ook het toejuichen van de koeien was leuk om te zien! Dat het goed is om lekker te bewegen en gezond te eten breng ik graag over op anderen.” Als ambassadeur van Campina, arts in opleiding  én topsporter weet Epke als geen ander hoe belangrijk gebalanceerde voeding en bewegen zijn voor een gezond lichaam en het kunnen leveren van goede prestaties.

Neem ook een kijkje op een boerderij

Op 26 mei en 5 juni stellen ruim 60 boeren in heel Nederland hun erf open voor publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Iedereen is welkom om een kijkje achter de schermen van de boerderij te komen nemen. Er worden rondleidingen gegeven door de melkveehouder en spelactiviteiten als een boerenmeerkamp en melkbusheffen georganiseerd: een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin.