Kips wint Innova Klassiek 2010 – 2014

22-12-2014 \\ Over onze leden
       

Almelo – Kips smeerbaar in hersluitbare kuipjes heeft de Innova Klassiek 2010-2014 gewonnen. Deze prestigieuze prijs is een initiatief van de Levensmiddelenkrant. Het is de enige brancheprijs die succes op lange termijn beloont en één van de weinige brancheprijzen die worden toegekend op basis van de waardering van afnemers.
De toekenning kwam tot stand op basis van een enquête onder inkopers van supermarkten. De inkopers werd gevraagd een beoordeling te geven van alle producten die in 2010 zijn geïntroduceerd en nog altijd succesvol aanwezig zijn in de schappen van de supermarkten.
Zwanenberg Food Group introduceerde in 2010 het assortiment Kips smeerbaar in hersluitbare kuipjes. Het assortiment bestaat uit de varianten roompaté, cranberrypaté en theeworst.
“Dit is de erkenning dat wij binnen de retail een prominente speler zijn die oog heeft voor de lange termijn”, aldus Brand Manager Germa Olthof. “Wij zijn dan ook erg blij met deze prijs en bedanken onze handelspartners voor deze fantastische waardering. Zij hebben in belangrijke mate bijgedragen aan het succes met Kips smeerbaar in een hersluitbaar kuipje door de range zo breed mogelijk op te nemen.”
Olthof benadrukt dat ‘genieten’ en ‘gemak’ vandaag de dag de sleutelwoorden zijn voor de consument. “Beide aspecten zijn erg belangrijk voor consumenten en daarmee belangrijke succesfactoren. Uit onderzoek weten we dat zowel goede smaak als het gemak van een hersluitbare verpakking worden gewaardeerd door de consument.”
Voor supermarkten is verder van belang dat producenten via diverse communicatiekanalen, zoals TV, print en online, voortdurend aandacht vragen voor hun merken en producten. Daarnaast is het volgens Germa Olthof belangrijk om te “blijven verrassen met nieuwe smaken. Op die manier zorgen we voortdurend voor merkvoorkeur en herbevestiging.”
Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 350 miljoen (2013) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern heeft sterke posities opgebouwd in de retail en in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etc.), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg verkoopt zijn producten onder diverse merknamen, waaronder Kips, Kraak-Vers en Huls. 
Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven (onder meer onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd.