Kips draagt bij aan ‘Koninklijk’ ontbijt

04-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 

Almelo — De hele wereld keek mee toen op 30 april 2013 koning Willem-Alexander feestelijk werd ingehuldigd. Het was een onvergetelijk feest, zowel in de Nieuwe Kerk en op de Dam in Amsterdam alsook op talloze andere feestlocaties in Nederland.

Als onderdeel van de festiviteiten werd op 26 april een sportdag georganiseerd (de Koningsspelen) en een massaal gezond scholenontbijt. Zwanenberg werd gevraagd hieraan bij te dragen.

Supermarktketen Jumbo was logistiek partner van de Koningsspelen. Jumbo stelde een uitgebreid ontbijtpakket samen voor de scholieren. Naast zaken als brood, melk, chocomel, boter en ham kon hierin de heerlijke Kips magere leverpastei natuurlijk niet ontbreken.

In totaal werden er 63.200 ontbijtpakketten samengesteld voor ruim 6.500 scholen. Er werden in Nederland ruim 125.000 verse broden geleverd. Aruba, Bonaire, Curaçao en de bovenwindse eilanden St. Maarten, Saba en St. Eustatius werden niet vergeten. Ook daar ontvingen 157 scholen het Koningsontbijt.

Het inpakken en distribueren van de ontbijtpakketten was een enorme logistieke operatie. Vijf dagen voorafgaand aan het Koningsontbijt pakte de organisatie Paswerk alle dozen in. Per uur werden 78 containers met ontbijtpakketten geproduceerd.

Per drie kwartier reed een volle vrachtwagen de ontbijtpakketten naar diverse overslaglocaties. Deze bevonden zich in Drachten, Harderwijk, Veghel, Hoofddorp en Barendrecht. Vanuit deze locaties reden een dag vóór het ontbijt vrachtwagens naar 300 Jumbo-winkels.

De scholen konden in de namiddag en vroege avond de ontbijtpakketten en broden afhalen. Voor scholen die te ver van een Jumbo winkel verwijderd liggen, werd vervoer ingezet.

 

“Kips is er trots op een bijdrage te hebben mogen leveren aan deze historische gebeurtenissen”, aldus Germa Olthof van Zwanenberg Food Group in een toelichting.