KHN biedt horecaondernemers biertanks aan

04-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Ondernemers kunnen via KHN biertankinstallaties huren of kopen

 

 

KHN gaat horecaondernemers de mogelijkheid bieden om zelf biertanks te huren of kopen. Daarmee wordt een al jaren vastzittende markt opengebroken. KHN wil de ondernemers een keuze bieden en het monopolie van bierbrouwers doorbreken door ondernemers de mogelijkheid aan te bieden om via KHN biertankinstallaties te kopen of huren. Maandag 7 januari 2013 worden op de Horecava de eerste biertanks gepresenteerd op de stand van KHN.

KHN ondersteunt ondernemers door hen de mogelijkheid te bieden om minder afhankelijk te zijn van de bierbrouwers door zelf biertankinstallaties aan te schaffen. Daardoor krijgt de horecaondernemer een betere positie om te onderhandelen met de bierbrouwer.

Minder afhankelijk
Biertankinstallaties worden voornamelijk geleverd door de bierbrouwers. Als een ondernemer wil overstappen naar een andere bierbrouwer is dat vaak ingewikkeld, omdat deze biertanks in eigendom zijn van de bierbrouwers. Brouwerijen nemen in veel gevallen een groot deel van de financiering en borgstellingen van een café op zich. Daartegenover stellen de brouwerijen afnameverplichtingen, waarbij hoge bierprijzen in rekening worden gebracht. Daar komt vanaf maandag dus een verandering in.

Over Ntray
KHN heeft een deal gemaakt met Ntray, onderdeel van het bedrijf Mueller. Dat bedrijf levert al jaren procestanks aan brouwerijen in de hele wereld, zoals Heineken, AB Inbev en Carlsberg. Ntray is onderdeel van Mueller, een wereldwijde leverancier van tankopslag. Ze hebben al meer dan 60 jaar ervaring in de procestechnologie voor veehouders, farmacie en bierbrouwers. Leden van KHN kunnen informatie opvragen via biertank@khn.nl. Ntray zorgt voor plaatsing en onderhoud van de biertanks en maakt daar met de horecaondernemers afspraken over.

Meer informatie
De plannen voor de biertanks worden maandag 7 januari 2013 op de Horecava gepresenteerd.

 

Bron: KHN