Keynote spreker Ledendag 2018: Gert Jan Gombert | CCO Vivera

28-11-2018 \\ Innofood nieuws

Gert Jan Gombert, CCO van Vivera, was één van de toonaangevende keynote sprekers tijdens de Innofood Ledendag 2018. Lees hier de korte samenvatting van zijn presentatie.

Vivera gelooft in vegetarische alternatieven voor vlees. Dat doen ze al meer dan 28 jaar. Ze worden niet gedreven door de veggie trend, maar door overtuiging. “It is very important that we eat less meat, both for our own health, animal welfare and for our planet. Innovative and high quality plantbased products can make a significant contribution here”

Dan volgt het verhaal over de 100% plantaardige biefstuk. Het begint in maart 2018 met een prototype dat intern wordt gekeurd en al snel wordt gepresenteerd aan Tesco. Die zijn super enthousiast en willen het per 21 mei 2018 opnemen. In één week worden maar liefst 40.000 100% plantaardige biefstukken verkocht! Een ongekend succes.

Er is een “special delivery on its way tot Windsor Castle” voor het huwelijk van Harry en Meghan. Een marketinggrap(je). Er volgt er een lawine van media aandacht “ around the world”. Vivera komt met hun 100% plantaardige biefstuk in RTL Nieuws, radio 3 FM, radio 538, etc.
Er zijn in korte tijd maar liefst 14.686 berichten op Twitter. En dan heeft Vivera een “luxe” probleem: out of stock. Een forse uitdaging voor het bedrijf om dit te handlen. Alle zeilen worden bijgezet.