Kennisvraag matcht vragen bedrijfsleven met Twentse kennisinstellingen

28-08-2013 \\ Innofood nieuws

  
Binnen de kennisinstellingen Saxion Hogescholen en Universiteit Twente wordt veel onderzoek gedaan waar het bedrijfsleven in praktische zin iets mee kan. Maar waar moet u als bedrijf of instelling aankloppen met een specifieke onderzoeksvraag, (tijdelijke) studentenbaan of stage? Een universiteit of hogeschool heeft namelijk nogal wat verschillende aanspreekpunten.
  
Kennisvraag.nl is een vernieuwd initiatief van Kennispark Twente dat zich richt op het matchen van het bedrijfsleven en de kennisinstellingen uit de regio Twente. Via dit platform kunt u kosteloos uw vraag stellen. Hierbij kunt u denken aan verschillende vragen, namelijk:
  
· Capaciteitsvraag:
Een capaciteitsvraag betreft een concrete vraag die een student in (tijdelijk) dienstverband op kan lossen. Het betreft een helder vraagstuk waarvoor de kennis en uren van de student vereist zijn.
  
· Stagevraag:
Een stagevraag betreft de vraag naar een student voor een stageplek die u open heeft staan.
  
· Kennisvraag:
Een kennisvraag betreft een (onderzoeks-)vraag die de kennis van een expert binnen dat vakgebied vereist. Dit kunnen bijvoorbeeld wetenschappers of spin-off bedrijven zijn. De Wetenschapswinkel helpt met het vinden van de match tussen u en de juiste kennispartner.
Omdat binnen de kennisinstellingen zeer veel kennis aanwezig is kunnen de meest uiteenlopende vragen gesteld worden. Variërend van een marktonderzoek tot het bouwen van een website en applicaties tot de ontwikkeling van een rolstoeltoegankelijke uitkijktoren en het testen van de windbelasting van plaatstaalbehuizing. Stelt u uw vraag dus gerust.   
   
Uiteraard kunt u uw vragen hier ook direct indienen. Capaciteits- en stagevragen worden vervolgens op de website gezet zodat studenten hierop kunnen reageren. Deze reacties zult u dan zelf binnenkrijgen. Wanneer het om een Kennisvraag gaat zal iemand van de Wetenschapswinkel contact met u opnemen.                                                                                                                                                                        
  
Voor meer informatie en voorbeelden van concrete vragen die u kunt stellen kunt u terecht op www.kennisvraag.nl