Kennispark Twente Update

15-11-2013 \\ Innofood nieuws

Samen sneller innoveren, daar staat Kennispark voor. Vanaf de innovatiecampus in Enschede zet Kennispark Twente zich in voor innovatief ondernemerschap en open innovatie in heel Twente.
Kennispark daagt bestaande MKB’ers uit om te innoveren: het draagt bij aan de groei van het bedrijf en helpt bedrijven koploper te blijven of worden. Voor MKB’ers met de wens om te innoveren hebben we een speciale portal opgericht: de Portal to Innovation. Via deze portal bieden we MKB’ers onze ervaring, het netwerk, ondersteuning en hulp bij de eerste stappen op het gebied van innovatie. Heeft u een innovatievraag? Bel (088 444 04 69) of mail ons en wij kijken samen met u naar de vervolgstappen. 
 
Twentse MKB innovatievouchers en kredieten
Voor innovatief MKB gevestigd in Twente heeft de Regio Twente kennisvouchers en innovatiekredietenPortal to Innovation. ter beschikking gesteld. Met de vouchers en kredieten kunnen bedrijven vanuit hun bestaande activiteiten versneld nieuwe innovaties tot stand brengen. Voor meer informatie, neem contact op met de 
 
  
Maak kans op de Young Technology Award 2013 en win 5.000 euro!
Heeft u een snelgroeiend en innovatief bedrijf? Of voert u succesvol een gezamenlijk innovatieproject uit met andere bedrijven en/of kennisinstellingen? Dan dagen wij u uit om deel te nemen aan de Young Technology Award 2013: de award voor innovatieve business cases uit Oost Nederland! Meld u voor 6 december aan via de website. De finale vindt plaats op donderdagavond 30 januari 2014.
  
Innovatieprojecten 2007-2013
Recent heeft Kennispark Twente een overzicht gepubliceerd van alle projecten die ondersteund zijn vanuit de ‘Twentse Innovatieroute’ in de jaren 2007 – 2013. Bij alle 58 projecten staat samenwerking en gezamenlijke investering centraal. Katalysator voor deze 58 projecten vormden het regionaal innovatiebeleid in 275 miljoen euro. 

  

Kennispark in Enschede beste bedrijventerrein van Nederland
Op 10 oktober 2013 is Kennispark in Enschede uitgeroepen tot het Beste Bedrijventerrein van Nederland tijdens het Nationale Bedrijventerreinencongres in Utrecht. “De jury was vooral overtuigd van het onderliggende economisch programma, de samenwerking tussen bedrijven en overheden en het toekomstgericht denken in een ecosysteem voor innovatie,” vertelt Pieter Dillingh, die Kennispark vertegenwoordigde tijdens het congres.