kees met het Vinkje in nieuwe tv-commercial

15-08-2013 \\ Innofood nieuws

Nieuwe publiekscampagne voor het Vinkje
Het Vinkje, het keurmerk voor gezondere voeding in Nederland, zal vanaf medio augustus op televisie te zien zijn als slotonderdeel van meerdere commercials. Het gaat daarbij om spots van producten die het keurmerk op de verpakking dragen. De kick-off van deze campagne is met kees van Keesmakers. 
 
De bedoeling van deze campagne is het publiek nog vertrouwder te maken met het Vinkje. Behalve aandacht op televisie zullen consumenten volop informatie vinden in retailmagazines C1000 Magazine, Allerhande, Lekker Doen, Hallo Jumbo, Keukentafelgids, Boodschappen en Ditjes & Datjes. Via Twitter en Facebook is interactie mogelijk. 
  
Het Vinkje
Het Vinkje wijst mensen op de betere keuze binnen een productgroep. kees mag het Vinkje met de groene cirkel voeren, dat op producten uit de Schijf van Vijf staat met minder verzadigd vet, suiker of zout. Het Vinkje adviseert te allen tijde gevarieerd en met mate te eten.
Sinds dit voorjaar hebben de overheid en Europese Commissie het Vinkje officieel toegelaten als het nationale voedselkeuzelogo. Ook het Voedingscentrum ondersteunt het keurmerk. Wetenschappers stellen onafhankelijk de criteria vast waaraan producten moeten voldoen om het Vinkje te mogen dragen. Er zijn richtlijnen voor onder meer verzadigd vet, suiker en zout. Een externe toetsingsinstantie controleert of een product inderdaad in aanmerking komt. Inmiddels hebben ruim 6.500 producten het Vinkje op hun verpakking. 
  
Een lekkere, gezonde kaasvariant
kees
is een lekkere kaasvariant met 60 procent minder verzadigd vet en 30 procent minder zout dan 48+kaas. Keesmaker Marc van Wanroij: “kees wordt op dezelfde traditionele wijze gemaakt als Goudse kaas. Alleen halen we tijdens de productie de dierlijke vetten uit de melk. Aan de magere melk die overblijft voegen we plantaardige oliën toe die rijk zijn aan onverzadigde, gezonde vetten. Zodoende past kees in een cholesterolverlagend dieet. Bovendien bevat kees minder zout, omdat kees tijdens de productie minder lang in het pekelbad ligt.”
Tot slot voegt Marc toe: “Wij zijn een nieuw product in het kaasschap en zijn er trots op dat we het Vinkje mogen voeren vanwege de gezonde samenstelling van kees. We zijn ervan overtuigd dat door het Vinkje meer consumenten kennis zullen maken met kees.”