Kansen voor Nederlandse toeleveranciers voedingsindustrie in de Maghreb

19-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Marokko, Algerije en Tunesie vormen gezamenlijk een markt van meer dan 80 miljoen consumenten. Door de geleidelijke economische ontwikkeling groeit de middenklasse in deze landen. Hierdoor ontstaat een grotere vraag naar bewerkte producten. De retailsector wordt steeds moderner.
 
 

Dat blijkt wel uit de interesse van buitenlandse retailers voor deze drie landen. Met name Franse toeleverende bedrijven vinden gemakkelijk hun weg naar deze landen. Nederlandse bedrijven zijn in de retailsector echter opvallend afwezig.

Onderzoek van Nyenrode laat zien dat veel voedselproducenten in Algerije, Marokko en Tunesië maar matig tevreden zijn met hun huidige bedrijfsprocessen. De meeste bedrijven geven aan graag te willen samenwerken met Nederlandse bedrijven om hun bedrijfsprocessen te verbeteren

Onderzoek naar kansen voor Nederlandse toeleveranciers

In de zomer van 2012 heeft Nyenrode Business Universiteit in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken een onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkeling van de voedselverwerkende industrie en de moderne retailsector in de Maghreb-regio. Ook de kansen hierbij voor het Nederlandse bedrijfsleven kwamen aan bod. De resultaten van dit onderzoek zijn geanalyseerd en verwerkt in bijgaand rapport, en hebben als doel meer inzicht te geven aan bedrijven die zich nog oriënteren op een mogelijke zakelijke expansie naar deze markten.
 

 

Klik hier voor meer informatie op de site van Agentschap NL