Kansen voor foodabonnementen

06-11-2013 \\ Innofood nieuws

 

  

LEUSDEN – Nederlandse huishoudens staan open voor meer service-abonnementen. Vooral voor groentetassen en maaltijddiensten is veel interesse.

Dat meldt MarketResponse op basis van eigen onderzoek naar de bekendheid, waardering en behoefte aan service-abonnementen. Van de 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens geeft 22 procent aan geïnteresseerd te zijn in online service-abonnementen. Onder jongeren (25-34 jaar) is deze interesse met 36 procent het grootst. Ook hebben vrouwen meer interesse dan gemiddeld. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MarketResponse

Doorbreken
Volgens het onderzoeksbureau is subscription marketing of personalized marketing gestaag aan het doorbreken in Nederland. Service-abonnementen kennen we hier vooral van de groente- en fruittassen van aanbieders als Fresbox en Beterbio en de ingrediëntenpakketten van HelloFresh (foto). MarketResponse ziet daarnaast een groeiend aantal nieuwe initiatieven. Uit het onderzoek blijkt dat 42 procent van de mensen bekend is met het begrip service-abonnement, al denken velen daarbij vooral aan het onderhoudsabonnement voor de verwarmingsketel.

De top-5 van gewenste serviceproducten: (bron: MarketResponse)
1. groentetas (27%)
2. gezonde-maaltijdservice (16%)
3. koffieabonnement (13%)
4. cadeaupakket (13%)
5. verrassingsabonnement (12%)

Naast bovenstaande producten is er ook interesse in zaken als een notenabonnement, wijnabonnement, boxershorts, T-shirts, openhaardhout en een stomerijservice.

  

Bron: Out.of.Home Shops /  Levensmiddelenkrant