Kaasmaker DOC Kaas gaat samenwerking aan met Keesmakers

30-01-2014 \\ Innofood nieuws

“Samenwerking in productie is passend in groeiscenario van kees en DOC Kaas”
  
DOC Kaas uit Hoogeveen en Keesmakers uit Leiden zijn onlangs een samenwerking aangegaan voor de productie van kees. Deze samenwerking van Keesmakers met de op een na grootste kaasproducent van Nederland past in het groeiscenario voor kees. DOC Kaas ziet een toegevoegde waarde op de kaasmarkt en consumentenmarkt voor het innovatieve product kees. 
 
Marc van Wanroij van Keesmakers: “Wij zijn vereerd dat DOC Kaas dezelfde potentie ziet in kees als wij. DOC Kaas bestaat sinds 1895 en verwerkt jaarlijks 1 miljard kilogram melk tot circa 125.000 ton kaas. Met deze ervaren, professionele productiepartner is stabiliteit, kwaliteit en continuïteit in de productie van kees gegarandeerd. We hebben dan ook hoge verwachtingen van de samenwerking, die past in ons groeiscenario voor kees in de kaasspeciaalzaken en supermarkten.”
 
Jannes Oosterveld van DOC Kaas: ”kees heeft volgens ons een grote potentie. kees wordt ook gemaakt van koemelk en daarmee zorgt deze specialiteit in de categorie zuivel voor een toegevoegde waarde en een extra keuzemogelijkheid voor de consument. De productie van kees is innovatief door dierlijke vetten te vervangen voor plantaardige vetten. De productie van kees past binnen de huidige productiefaciliteit van DOC Kaas.” 
 
Goed voor je cholesterol
kees wordt op dezelfde traditionele wijze als Goudse kaas gemaakt. Tijdens de productie worden de dierlijke vetten vervangen door plantaardige oliën, die rijk zijn aan onverzadigde vetten. Daardoor bevat kees 60% minder verzadigd vet en dat draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte.
 
Gewoon goed voor elkaar
DOC Kaas is een zuivelcoöperatie, welke door de productie en het vermarkten van kaas waarde toevoegt voor haar melkveehouders. Met de productie van kees wordt er gebruik gemaakt van de melk van de bij DOC Kaas aangesloten melkveehouders en de technologische kennis en ervaring van het bedrijf.
DOC Kaas beschikt over efficiënte en moderne productiefaciliteiten voor het produceren van kaas. Daar wordt kaas en kees op een constant hoogwaardig kwaliteitsniveau geproduceerd. Hiermee heeft Keesmakers een goede basis voor het vermarkten van het Nederlandse product kees
 
Verkrijgbaarheid van kees 
kees
is niet alleen lekker op de boterham, maar ook in allerlei gerechten. Het is ‘vers van het mes’ landelijk verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken. Voorverpakte kees is te koop in supermarktfilialen van PLUS, DEEN, Albert Heijn, Hoogvliet, COOP, Jumbo, Emté, C1000, Dirk en Deka. Ook is kees te vinden in bedrijfsrestaurants.