Kaamps maakt 30 jaar kaas

26-05-2015 \\ Over onze leden

Op de historische familieboerderij waar Herbert en Yvonne Nijland nu al 30 jaar kaasmaken samen met hun dochters en zonen hangt de vlag uit. Tijd voor een feestje vanwege het jubileum. Ook werd op 2e Pinksterdag een boer’n lentemarkt gehouden waarop veel bezoekers afkwamen.

In 1979 namen Herbert en Yvonne de boerderij over van Herberts ouders. Ze hebben het bedrijf omgevormd van een gemengd veebedrijf met koeien, varkens en kippen tot een melkveehouderij, kaasmakerij, een brasserie en winkel. Kortom tot een gemengd bedrijf in een heel andere betekenis van het woord.

Het ondernemerschap komt ook weer terug in hun kinderen Femke, Meike, Joucke en Boaike. Femke is degene die de kaasmakerij bestiert en Meike is verantwoordelijk voor de brasserie en de winkel. Femke houdt zich ook bezig met productontwikkeling en kwaliteit. De jongens helpen Herbert mee in de melkveehouderij en zijn constant bezig met de zorg voor en het welzijn en de gezondheid van de koeien, maar ook met het werk op het land, waar het grootste deel van de voeding van de koeien vandaan komt. Naast het hele gezin dat meewerkt, heeft het bedrijf intussen ruim 30 bevlogen en goed opgeleide medewerkers.

Klik hier voor het jubileumkrantje