Just Eat wil ook kweekvleesburger gaan bezorgen

08-08-2013 \\ Innofood nieuws

 
Online maaltijdservice Just Eat onderzoekt mogelijkheden om ook de kweekvleesburger te gaan bezorgen. Afgelopen week werd de eerste gekweekte hamburger ter wereld gepresenteerd door de Universiteit van Maastricht. Just Eat heeft contact gezocht met de universiteit om de mogelijkheden te verkennen om de hamburger op termijn aan te bieden via de service.
 
In de presentatie begin deze week werd duidelijk dat de kweekvleesburger uit 40 miljard cellen bestaat die in een laboratorium in Maastricht zijn gekweekt uit stamcellen van een koe. Aan Nu.nl vertelt hoofdwetenschapper Mark Post dat massaproductie goed mogelijk is, al zal het nog wel even duren voordat de gekweekte burger in de supermarkt komt te liggen. “Wij volgen nieuwe ontwikkelingen en foodtrends in de markt altijd op de voet, vandaar dat we kijken of een eventuele samenwerking mogelijk is”, aldus Kristof Sals, Marketing Director Just Eat Benelux. “Bij Just Eat zien we dat er steeds meer vraag is naar exclusieve producten. Reden te meer om te onderzoeken hoe we deze nog zeer exclusieve vleessoort in de toekomst kunnen gaan bezorgen”, vervolgt Sals.
 
Over Just Eat
Just Eat is momenteel aanwezig in dertien landen, verspreid over vier continenten, en is daarmee veruit het grootste foodportal ter wereld. Via de online portal zijn meer dan 29.000 restaurants aangesloten in onder meer Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Noorwegen, Spanje, Canada, India, Italië, Zwitserland en Brazilië. In Nederland bundelt het platform de krachten van meer dan 3.000 bezorgrestaurants, van onder andere New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.
 
Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just Eat als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betaalsysteem biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, en hebben de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren zodra een bestelling geplaatst is. Just Eat is tevens opgenomen in de TechCrunch Europe Top 100 Index 2010.