‘Jumbo nog wel in foute champignons’

05-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

NIJMEGEN – Supermarktketen Jumbo is de volgende keten die onder vuur komt te liggen in de discussie over onder eerlijke omstandigheden geproduceerde champignons.

 

Afgelopen week ontstond ophef over de werkomstandigheden in de champignonteelt in Nederland. Daarbij werd Albert Heijn kop van jut, ten onrechte zo bleek later. AH verkoopt eerlijke champignons, maar dan zonder het logo van het keurmerk op de verpakking. Volgens de Stichting Fair Produce zijn andere supers echter wel ‘fout’. ‘Maar een supermarkt als Jumbo zegt dat het haar verantwoordelijkheid niet is’, zegt Bart Jan Krouwel van Fair Produce in de regionale dagbladen.

Onuist

Volgens woordvoerder Frank Haagsman van Jumbo kloppen de uitspraken van Krouwel ook in dit geval niet. ‘Dit heeft Jumbo nooit gesteld. Wat wel juist is, is dat wij geen aanleiding zien om het Fair Produce label van de heer Krouwel te voeren. De champignons die Jumbo Supermarkten verkoopt zijn namelijk al eerlijk en veilig geteeld. Jumbo werkt alleen met Nederlandse telers die voldoen aan alle wettelijke eisen op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en eerlijke en legale teelt. Wij doen geen zaken met telers en leveranciers die de wet overtreden.’

 

Lees hier het volledige artikel in Distrifood