Jonnie en Thérèse Boer inaugureren Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten

23-01-2013 \\ Innofood nieuws

 

Erik de Mönnink van restaurant De Swarte Ruijter in Holten is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Jonnie en Thérèse Boer van De Librije reikten de officiële versierselen uit.

 

In oktober 2012 legde De Mönnink met succes zijn Meesterproef af onder toeziend oog van secretaris Meestertitels Carsten Klint en SVH Meesterkoks Marc van Gulick (General Manager van Bilderberg Landgoed Lauswolt) en Onno Kokmeijer (Executive Chef van Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam).

Speciaal ter gelegenheid van de eerste inauguratie in 2013 van een SVH Meesterkok, reikten Jonnie (SVH Meesterkok) en Thérèse (SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw) Boer de officiële versierselen uit. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.

In het dossier van Erik de Mönnink, dat hij voorafgaand aan de toelating van de Meesterproef moest inleveren, zaten onder andere drie persoonlijke aanbevelingsbrieven van SVH Meesterkoks van Jelle Wagenaar (chef-kok en mede-eigenaar van Het Seminar in Zenderen), Raymond Prinsen (patron-cuisinier van De Stenen Tafel in Borculo) en de in oktober 2011 overleden kooklegende, Cas Spijkers (eigenaar van Métier de Cas en Grootmeester van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks).

 

Lees hier het volledige artikel in Misset Horeca