Johma in ‘Heerlijk Ondernemend Overijssel’

17-07-2013 \\ Innofood nieuws

  

Afgelopen maandag werd door RTV Oost een aflevering van ‘Heerlijk Ondernemend Overijssel’ uitgezonden, waarin ze te gast waren bij Johma in Losser.

  

In 1968 begonnen de oprichters Johan en Martin een saladebedrijfje in een garage in Glanerbrug. Een bedrijfsnaam was snel gevonden door beide voornamen te combineren. De eerste afnemers waren slagers en kleine supermarkten in het oosten des lands.

  

In 1984 werd Johma verkocht aan het Amerikaanse concern Heinz. Sindsdien zette de groei door. In 1999 werd de moderne vestiging in Losser in gebruik genomen voor de bereiding van broodjes en sandwiches.


Remco van ’t Zelfde praat met de weduwe van oprichter Johan Schreur. Zij vertelt over hoe het allemaal begon in een schuurtje in Glanerbrug en hoe het bedrijf zo groot is geworden. Zij was de steun en toeverlaat achter haar man en regelde beurzen, presentaties, personele zaken etc.

  

Marketingdeskundige Jorik Heins vertelt over de marketingstrategiën van Johma. Johma heeft als slogan ‘oet Twente’. Volgens Jorik straalt het product door deze slogan ambachtelijkheid uit en het beeld, dat mensen al van Twente hebben, namelijk het platteland.

  

Klik hier om naar de uitzending op de site van RTV Oost te gaan.

  

Bron: RTV Oost