Jef Staes: ‘Jij bent een schaap’

30-07-2015 \\ Innofood nieuws

Inmiddels hebben onder andere de volgende deelnemers zich ingeschreven voor de Innofoodledendag die dit jaar in combinatie met het Tech meets Food event wordt gehouden op donderdag 24 september a.s.:
Bolletje, ACO, AA Foods, Schut, Bolletje, Gemeente Enschede, PPM Oost, Wageningen UR, ACO, Universiteit Twente, Foodcase, Royaan en Brand Tailor.
Er zijn nog plekken beschikbaar. Wilt u voordeel halen uit de samenwerkingsverbanden van EPG en Innofood, meldt u zich dan hier aan.

‘Jij bent een schaap!’

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren?
Jef Staes biedt tijdens de Innofoodledendag/ het Tech meets Food een antwoord op deze uitdagende vraag. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker en gaat niet enkel met zijn publiek in interactie, maar presenteert hij hen een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken.
Jef Staes is auteur van een aantal bestsellers. ‘Mijn organisatie is een oerwoud’ en ‘Mijn manager is een held’ vormen de eerste twee delen van een drieluik rond Red Monkey Innovation Management. In 2011 kwam het derde deel uit, ‘Ik was een schaap’. Hierin vertellen talrijke metaforen een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar organisaties vandaag de dag voor staan.
Als belangrijkste project richtte Jef Staes de Engine of Innovation Academy op, die organisaties verder begeleidt in de overstap naar een nieuwe cultuur. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en organisaties.

Innofood Award 

De Innofoodledendag / Tech meets Food is een middag waarbij innovatie, packaging, ondernemen, high tech en food centraal staan. Naast de presentatie van Jef Staes kunt u rekenen op een innoverende pitch battle waar wordt gestreden om het meest veelbelovende foodpackaging-concept.
Het team van young professionals dat het concept presenteert dat het best bij een van de Innofoodleden in de praktijk kan worden toegepast gaat dit jaar naar huis met de allereerste Innofood Award die in het vervolg jaarlijks zal worden uitgereikt.

Programma

13.00 – 13.30      Inloop & ontvangst
13.30 – 13.45      Welkomstwoord door Fred van Houten & Rob Snel
13.45 – 14.15      Innofood: Bauke van der Veen, Managing Director VNK
14.15 – 15.30      Pitch Battle met Ray Quintana (Cottonwood Technology Fund)
15.30 – 16.00      Pauze
16.00 – 16.45      Keynote Jef Staes
16.45 – 17.15      Uitreiking Innofood Award en reis Silicon Valley
17.15 – 18.00      Netwerkborrel met bubbles & bites

Waar is het?The Gallery (naast de UT)
Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede

AanmeldingMeld u snel aan via dit formulier.