Jaarprijs Goede Voeding maakt doorstart

21-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

De Jaarprijs Goede Voeding wordt in 2013 weer uitgereikt. Vanaf 21 mei is de inschrijving voor bedrijven geopend. De prijs is bedoeld voor voedingsbedrijven die hun producten vanuit een gezondheidsperspectief hebben verbeterd, bijvoorbeeld door minder zout, verzadigd vet of suiker te gebruiken.

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zet de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van drie voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu, VMT en Food Hospitality.

Gezond voedingspatroon stimuleren

De Jaarprijs Goede Voeding wordt uitgereikt om initiatieven gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking te stimuleren en in een brede belangstelling te plaatsen. Het achterliggende doel van de Jaarprijs is het prikkelen van industrie en handel om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties. Ook basisvoedingsmiddelen komen in aanmerking voor deelname. De communicatie rond een product en de aanzet tot gezonder gedrag tellen mee bij de beoordeling.

 

Lees hier het volledige artikel in Voeding Nu