Inval bij vleesverwerker in Oss

15-02-2013 \\ Innofood nieuws

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdag een inval gedaan bij vleesverwerker Willy Selten in Oss. Juridisch adviseur Frank Peters van het bedrijf heeft dat vrijdagavond desgevraagd bevestigd.

 

Het vermoeden bestaat dat het bedrijf paardenvleessnippers vermengde met rundvleessnippers. Het bedrijf verkocht de gemengde snippers vermoedelijk als puur rundvlees, zegt het Openbaar Ministerie (OM). ‘Dat is de stelling, maar de onderzoeken lopen nog. Wij wachten de uitkomst af’, zegt de jurist van het bedrijf. Officieel is de verdenking valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden, aldus het OM. Bij het bedrijf zijn monsters genomen van vlees. Ook is administratie meegenomen. Er is bovendien gezocht in een woning. Het zou gaan om het huis van de eigenaar van het bedrijf. Er is niemand aangehouden.

Vleesgroothandel Willy Selten is volgens de eigen internetpagina gespecialiseerd in uitbenen en snijden van rundvlees. Vlees dat wordt geïmporteerd uit Europese landen wordt verwerkt en gaat naar handelaars, slagers, vleesverwerkers of rechtstreeks naar supermarkten. Welingelichte bronnen melden dat er recent ook paarden zijn verwerkt. Er is met 25 man de hele dag gezocht op het bedrijf. Vooral de verkoper van het bedrijf is lang verhoord, zeggen ze. Het OM gaat op geen enkele vraag in.

 

Bron: ANP / Vleesmagazine