Interview met de winnaar van de Innofood Award 2018: Food Connect

30-11-2018 \\ Innofood nieuws

De trotse winnaar van de Innofood Award 2018 is het bedrijf Food Connect uit Almelo. Food Connect deelt The Taste of Success, het jaarthema van Innofood, graag met de Innofood leden. Lees verder voor het interview afgenomen met Rogier Terhalle, van Food Connect:

De start, het begin van Food Connect, kun je hier iets over zeggen?

In een garage in Denekamp zijn Wim Swier en zijn vrouw Monique 18 jaar geleden het bedrijf Food Connect gestart: een klantgericht bedrijf dat vol enthousiasme gerechten door vrijwel heel Nederland bezorgt. De passie voor eten heeft Wim al jaren geleden ontwikkeld toen hij begon als kok bij een Michelinster restaurant. Hierop volgden nog twee andere restaurants met eenzelfde felbegeerde ster, waarbij hij in totaal 9 jaar ervaring opdeed. Deze ervaring werd groots beloond tijdens de Nederlandse kampioenschappen koken waar hij tweede werd en de zilveren koksmuts won.

Zijn loopbaan vervolgde Wim bij Johan Schreur bij ProFood in Oldenzaal, waar hij 6 jaar als productontwikkelaar en 3 jaar als plantmanager aan de slag ging. De interesse en passie voor eten is altijd blijven bestaan, waardoor Wim en Monique ervoor kozen om Food Connect te starten.

 

Waar staat Food Connect nu? Dit in termen van omzet, klantgroepen, marktsegmenten, product(concepten) etc.

Food Connect is een bedrijf dat de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt en momenteel bij vele particuliere klanten, kleinschalige woongroepen, zorgorganisaties en bedrijven verspreid door Nederland de lekkerste gerechten bezorgd. Door het aanbieden van unieke concepten zoals Vers op maat, waarbij klanten zelf de maaltijd kunnen samenstellen uit een ruim aanbod van eenpersoons en meerpersoons gerechten, vriesverse maaltijden en boodschappen, is Food Connect een belangrijke speler op de foodmarkt.

 

De competitie in de markt is groot. Hoe maakt Food Connect het verschil?

Het verschil zit hem in vernieuwend zijn op verschillende fronten tegelijk:

# Assortiment

Het zelf samen stellen van de maaltijd

Hoge kwaliteit en goede smaak van het assortiment

Op maat bestellen voor één- en meerpersoonsverpakkingen (geen waste)

#Persoonlijke service en maatwerk

In de sales en support

Contact en service met de particuliere klanten

Altijd bereikbaar

#Continuïteit

Kwaliteit

Bezorging

#Marketing

Marketingplan voor B2C & B2B

Private label concepten voor organisaties

Marketingplannen voor franchisenemers

Zicht op de lokale regio’s van Nederland

 

Het jaar 2018 is het jaar van de verandering. Wat was de aanleiding tot deze verandering?

#Veel nieuwe toetreders:  We wilden ons concept veranderen om aansluiting te vinden bij het veranderende aankoopgedrag van de at-home consument

# Te arbeidsintensief: We wilden ons proces optimaliseren om groei niet in de weg te staan

# Wet- en regelgeving: Steeds strengere eisen op het gebied van voedselveiligheid

# Tijdwinst en gemak: Steeds meer mensen kiezen voor gemak en tijdwinst. We willen nog sneller bereikbaar zijn voor onze klanten en kunnen hierdoor een snellere levertijd realiseren 

 

Kun je kort aangeven wat er allemaal is veranderd?

#Andere wijze van produceren:

We koken niet meer op bestelling maar op prognose. Deze prognose bestaat uit de bestelling, historie en min/max voorraad gegevens.

We doseren de producten/componenten in losse verpakkingen (deze verpakking hebben we zelf ontwikkeld).

De losse verpakkingen worden achteraf georderpickt op bestelling, en vormen samen de maaltijd. Middels een mobiel pick-to-light systeem en daarna persoonlijk op naam geëtiketteerd. Op deze wijze hebben we het zelf samenstellen van de maaltijd geoptimaliseerd en kunnen behouden.

#Nieuw verpakkingsconcept:

We hebben zelf een unieke verpakking ontwikkeld van karton waarin de losse verpakkingen worden verpakt tot één maaltijd.

Deze kunnen we ook als private label inzetten.

# Overname Eten met gemak

In het voorjaar hebben we het franchiseconcept Eten met Gemak overgenomen

Dit is een soft-franchiseconcept en bestond uit 19 franchisenemers met ieder zijn of haar eigen regio

De franchisenemers bezorgen maaltijden aan particulieren en bedrijven

Food Connect runt het concept en is franchisegever

Wij bezorgen de maaltijden centraal bij de franchisegever, aan huis en ook bij de verschillende distributiepunten van Food Connect. Dit zijn 5 punten in Nederland.

Na de overname hebben we na ontzettend hard werken en samenwerken alle klanten behouden en groeien we wekelijks met het aantal verkochte maaltijden

Tevens hebben we al 6 nieuwe franchisenemers mogen verwelkomen. We zitten nu op een totaal van 25 franchisenemers.

  

Verandering vergt veel van de mensen. Hoe hebben jullie dit aangepakt, hoe zorg je ervoor dat de mensen enthousiast en betrokken blijven?

# Investering van jaren in het team en betrokkenheid bij onze mensen

# Het heeft veel impact gehad op het bedrijf maar gelukkig zijn we na de zomer alweer aan het bouwen

 

Food Connect maakt v.w.b. het aansturen van de organisatie, de vergelijking met voetbal. Kun je wat vertellen over het hoe en wat van deze filosofie?

 Eén van de grondbeginselen van Food Connect, van begin af aan, is dat onze medewerkers zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen in onze organisatie, ieder met z’n eigen positie, vaardigheden, capaciteiten of beperkingen in een zo plat mogelijke organisatie. Samen een grote meerwaarde bieden aan de, op zich al, unieke maaltijdservice. We doen het met elkaar en niemand is meer of minder dan een ander, en gaan gewoon normaal met elkaar om. Zoals ’t hoort. Door deze denk- en werkwijze en de cultuur die we koesteren hebben we als steeds groter groeiende organisatie zowel intern als extern de menselijke maat kunnen behouden. We koesteren onze mentaal- én financieel kerngezonde organisatie. Tevreden en trotse collega’s zorgen tenslotte voor duurzame inzetbaarheid en duurzaam tevreden klanten. En daar doen we het allemaal voor: een platte organisatie en de klant centraal. Om duidelijk en transparant te maken hoe Food Connect denkt over haar team en haar klanten, vonden we een metafoor in het voetbal, waar alle spelers op het veld even belangrijk zijn en het publiek, de klant op de tribune, als je het goed doet je fan is. In dit model, met een stadion als spiegel, staat de mens centraal, op een ludieke, simpele maar vooral doeltreffende wijze.

Ons winnende team
Medewerkers kunnen zichzelf zijn en mogen zich thuis voelen in onze organisatie, ieder met zijn eigen positie. Geen traditionele bureaucratische piramide met een topdown-benadering maar met alle collega’s op gelijk niveau gepositioneerd, met veel bewegingsruimte en de klanten met het beste overzicht op de tribune. Onze collega’s staan als spelers letterlijk en figuurlijk in de spotlights, maar wel op één horizontaal niveau. Functioneel zijn er verschillende rollen en verantwoordelijkheden, maar als team staan we op één lijn, naast, voor en achter elkaar. Met als ondersteuning de financiële afdeling als ticketbox, de pr-afdeling als fanshop, de medewerkers automatisering als greenkeeper, de bedrijfsarts als verzorger, de grensrechter als adviseur en de scheidsrechter uiteindelijk als handhaver van de wet. Zo scoren we samen qua motivatie en teambesef, welke bijdragen aan het werkplezier, interne trots en klantgerichtheid.

Dat onze manier van werken, die wij overigens zelf niet bijzonder maar vrij normaal vinden, extern als voorbeeld voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam omgaan met mensen wordt betiteld, dat vinden wíj dan weer bijzonder.

 

2018 was een cruciaal jaar in het bestaan van Food Connect. Wat zijn de ambities voor de toekomst? En wat vergt dit van de organisatie?

#Ambities

Verder uitrollen van onze huidige concepten in de bestaande markten

In 2019 lanceren wij een e-commerce platform dat zich richt op iedereen die kiest voor gemak en tijdwinst. Een e-commerce platform zonder drempels dat gericht is op service en conversie.

Out-of-home markt > winkel- en horecaformule uitrollen over Nederland

Eten met Gemak en Food Connect samenvoegen als 1 merk

 

#Wat vergt dit?

Een veranderproces bij onze medewerkers dat we in 2018 een totaal ander bedrijf zijn geworden, dat schaalbaar is. 

 

Food Connect is de winnaar van de Innofood Award 2018. Wat is hiervan de impact?

# Veel publiciteit

# Waardering en trots van onze medewerkers

# Bekroning op het jaar 2018